torsdag 10 december 2015

PYSSELKUL FÖRE JUL


Snart är det dags att skicka julkort och med datorns hjälp kan man ganska enkelt fixa egna kort att sända till släkt och vänner.
Jag tycker det är kul att leka med datorn och testa om jag kan få fram något användbart, trots att jag bara har Microsofts Windows ritprogram Paint att tillgå.

Här kommer några smakprov från onsdagens julkortstillverkning. De är verkligen inte avancerade på något sätt men det är allt lite roligare att sända kort man gjort själv.
Ja, egentligen är det ju datorn som gjort det mesta.

Första bilden är ett foto jag tog för några år sedan men som jag tyckte passade bra som omslagsbild på de dubbelvikta korten. Och eftersom jag gillar hundar så fick söta clip art-vovvar pryda textsidorna som jag varierade lite med olika fonter.
(Klickbara bilder.)
 
 
 
Nedan en tramsig kort-förklaring.
God torsdag!
(Ni är väl bjudna på Nobelfesten?)

6 kommentarer:

 1. Jättefina julkort! Fantastiskt vad man kan göra på datorn. Det blir betydligt personligare än att köpa samma kort som alla andra kan göra. Jag gissar att posten slarvat bort min inbjudan för det kom ingen i år. Kram

  SvaraRadera
 2. Tack! Ibland funderar jag på att skaffa Photoshop för att få tillgång till lite mer och roligare redigeringsprogram. Vore kanske en bra julklapp till mig själv.
  Posten går inte att lita på numera. Min inbjudan har inte heller kommit fram. ;) Kram från norr!

  SvaraRadera
 3. Damerna har ju klätt upp sig till tänderna för Nobelfesten. Ansträngt sig och jobbat hårt för att se bra ut. Sen blir dessa brudar poängsatta i kvällspressen och inte alltid snällt. Fru Löfven hade fel frisyr, Margot utrikesminister hade fel underdel eller överdel eller vad det nu var. Prinsessan S var underbar i en tidning, fel i en annan.

  Tur att man inte själv blev betygsatt där man satt i soffan i polotröja och randig skjorta, sockar och tofflor.

  SvaraRadera
 4. Håller sååå med dig om innehållet i sista meningen. Jag är innerligen tacksam att jag kan gå omkring som en lufs-maja precis när jag vill utan att riskera att bli fotograferad av paparazzis. O-kändisskapet är HÄRLIGT!

  SvaraRadera
 5. Tycker du är så duktig att fixa och pyssla med bilder och program i datorn.
  Visst är det mycket trevligare att skicka egna kort än de som man köper i affären. Jag brukar skicka via email numera eftersom jag tycker posten tar för lång tid.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min pyssel-lust måste tydligen kanaliseras även "datoriskt". ;)
   Jag sänder också de flesta julhälsningar med e-post numera men fortfarande finns det ju datorfria människor och då blir det att sända snigelpost.
   Kram! Sänder mail inom kort!

   Radera