tisdag 5 januari 2016

MAN FÖRÄNDRAR PÅ DET SÄTT MAN KAN

"Nämen, har den Snaquesaliga bytt header nu igen!? Vad sysslar hon med???"
Jag tror jag kan höra era tankar.
På senare tid har jag bytt header ofta, bl.a. flera gånger vid helger och årstider. 
Men oftast gör jag det bara för att det är kul. Jag gillar att sätta ihop bilder och få till något nytt.
Ni har säkert också noterat min barnsliga förtjusning i clip art, helst animerad.
Jag önskar jag kunde göra egna animeringar men så duktig är jag inte.
Jag borde gå kurs.

Igår var det drygt 18 grader kallt här och dessutom blåsigt. Och kylan ska fortsätta.Vid sådan temperatur sticker jag inte ens ut nästippen utanför dörren utan håller mig inomhus och då passar det bra att pyssla med något, det får gärna vara onyttigt. Förresten är det fortfarande mellandagar och då får man vara lat. Jag ska försöka bättra mig nästa vecka. Hm ...

Datorn är en kul pysselkompis - när den uppför sig och gör som man vill. Det händer ju då och då att den trilskas och vid sådana tillfällen vill jag helst bara slänga ut den i kylan.
Bokstavligt talat. Men då skulle den trilskas ännu mer.

(Klicka för större text.)
Ända sedan tidig ungdom har jag gillat heminredning, att piffa till, söka nya användningsområden för gamla saker och att möblera om, men numera är det senare alldeles för jobbigt. Det var inte så besvärlig ommöblering i det lilla tonårsrummet. Inte biljoner saker som skulle flyttas; möbler, prydnadssaker, tavlor. Tavlor ja, det var trä i barndomshemmets villaväggar. Vissa saker kunde man faktiskt hänga upp med bara en knappnål. Det fungerar inte nu. Ja, möjligen går det att fästa en liten papperslapp i tapeten. Men för allt annat behövs betongkrokar, gärna två. Och i vissa fall måste man t.o.m. fram med slagborrmaskin, betongpluggar och hammare, skruvmejsel och passande skruvar.

F´låt, nu kom jag in på ett sidospår. Vad jag egentligen ville säga med dagens inlägg var att nu när jag inte längre kan/orkar/känner för att baxa omkring möbler, flytta tavlor och pynt så möblerar jag om bloggens headers istället. Det är betydligt mindre arbetskrävande. I alla fall fysiskt. Men det är snudd på lika roligt som de mer aktiva årens möbelflyttande.

Förändringar kan vara jobbiga men att byta header då och då, det står jag ut med.
Hoppas ni också gör det.
Headern må vara ny men annars är bloggen sig lik, d.v.s. lika tramsig som vanligt.
Det här är en lagom förändring, precis i min smak.
Man förändrar på det sätt man kan. Och på det enklaste sättet ...
Till exempel så här:
Trevlig trettonhelg!

10 kommentarer:

 1. Jag tänkte just att "nu har Annica "lekt" vid datorn igen". :)
  Kul med nytt ibland.
  Att flytta runt saker och ting kan bli jobbigt om det är tunga möbler och många saker.
  Det var kallt hos dig. Hos oss har det blivit mildare men nu blåser det som bara den och regnar just nu. Det kan bli snö också.
  Den sista damen var ju för härlig! Man gör så gott man kan. :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det just nu 19,4 minus och blåser så vädret är idealiskt - för datorlekar. (Man ska ju tänka positivt, sägs det.) ;)
   Förr var det ett väldigt flyttande av möbler och prylar, men det har lugnat ner sig betydligt på den fronten. Nu är det mest filer på datorn som flyttas. ;)
   Kram och trevlig helg!

   Radera
 2. Det är alltid lika kul att titta in hos dig och få sig ett gott skratt. Ommöblering gillar jag med och visst har det blivit mindre av det med åren. Jag är inte så skicklig på datorn som du så jag får ändå hålla mig till möblerna. Jag lägger en filt under och "kasar" dem längs golvet sen Göran tröttnade på att hjälpa mig. Instämmer helt med dig om dagens idiotiska väggar....men skam den som ger sig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir att mitt trams kan locka fram skratt. :D
   Ommöbleringar kan vara ganska jobbiga men man hittar alltid på knep för att förenkla dem. Jag kom på att sådana där mindre mattor med gummerad baksida är toppen för möbelförflyttningar. Man lägger dem upp-och-ner så står möbeln stadigt men får perfekt glid med lurv-sidan mot golvet. Och heller ingen risk att skada golvet.
   Kanske bra att man med tilltagande ålder minskar ner på omflyttningarna i hemmet - man kan ju ändå ha svårt att komma ihåg var man lagt/ställt saker och ting. Tänk om man inte skulle hitta sin TV-fåtölj! Eller sängen! ;)
   Kram till dig!

   Radera
 3. Så fort man flyttar minsta lilla möbel hemma så ställer man till det för sig. Det blir en kedjereaktion som ger så vansinnigt mycket jobb. Byrån man flyttade dolde en massa sladdar som nu måste döljas på annat sätt. Mattan blev fel och färgen skar sig mot fåtöljen osv. Jag byter bara gardiner numera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Nu för tiden flyttar jag mest prydnadssaker och mindre möbler för att inte drabbas av den där kedjereaktionen. Gardinerna byts - ibland.

   Radera
 4. Jag hittade hit via Gunnel och hamnade här på Man förändrar på det sätt man kan - här är en till som byter header titt som tätt ..... härligt inlägg med humorglimt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tove, välkommen hit! Och tack för dina vänliga ord. Det känns bra att inte vara ensam "header-bytar-fantast". ;)

   Radera
 5. Jag tycker det är kul när du ändrar header :) själv möblerar jag hellre om eftersom jag är urusel på att ändra någon header, det måste dottern hjälpa till med, och hon har aldrig tid, så det har jag bara gjort en gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket svårare och jobbigare att möblera om än att byta header. ;) Jag väljer alltså den enkla vägen. :)

   Radera