fredag 7 juli 2017

EXTRAKNÄCK

Så här på tidig fredagskväll blir det ett kort blogginlägg inför helgen. Efter två datorfria dagar kan det vara dags att både uppdatera och uppdateras. Datorn har fått vila en hel del den senaste tiden. På något sätt har den inte känts som prio ett.
Jag tror att det, för de flesta, är lite datorstiltje så här under sommaren, i alla fall på bloggerifronten. Vi sysslar med så mycket annat denna tid på året.

Idag har jag t.ex. extraknäckt som elektriker. Här hemma, åt mig själv.
(Klickbara bilder.)
För en tid sedan gick lamphållaren till min fina golvlampa sönder och nu har jag äntligen kommit mig för att köpa en ny och i eftermiddags monterade jag den.
På plats — och den verkar fungera!
Den här golvlampan betyder extra mycket för mig eftersom det är min pappa som tillverkat den för en massa år sedan. Den kurviga lampskärmen har jag gjort.
 Så här såg originalskärmen ut. En rak och återhållsam modell.
Jag önskar att den hade funnits kvar, jag gillar den skarpt.

Det får bli allt för idag.
Hoppas ni får en solig och lagom varm helg med många trevliga aktiviteter.
Här kommer några tips!

Och så en liten söt bildserie som bonus.
 
  

8 kommentarer:

 1. Hängmattan och jordgubbarna fastnade jag för direkt. Så händig du är. Jag har också sytt lampskärmar för många, många år sen. Det var ganska kul, men tog lång tid. Idag har jag jobbat som hantlangare så nu blir det en väldigt slö kväll. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jordgubbar frestar alltid. Tyvärr har jag inte hittat några riktigt fräscha här än. Jag längtar efter de norrbottniska, de är de allra godaste. (De lär bli extra smakrika tack vare våra ljusa nätter.)
   Under årens lopp har jag gjort alla möjliga slags lampskärmar; målade, broderade, flätade, samt i näversöm, makramé, glas och även med pressade växter, men den här på golvlampan är den enda jag sytt med spänt tyg. Kul att prova på olika tekniker.
   Efter hantlangarjobbet hoppas jag du fick en skön fredagskväll. Ha en fin lördag.

   Radera
  2. Det låter spännande med så många olika tekniker. Har du några foton du kan visa? Jag är nyfiken på hur du har gjort dem.

   Radera
  3. Har sänt dig några bilder i ett mejl.

   Radera
 2. Vad duktigt att du kunde fixa lampan. Kul när man klarar av sådana saker själv och inte behöver anlita hjälp.
  Vissa föremål har litet extra betydelse och då är det bra att de går att reparera.
  Gillar nallarna som sitter i stolen. :) Jag har ett rätt stort antal nallar. :)
  Ja, nog märks det att många har tagit bloggledigt nu under sommaren.
  Jordgubbarna smaskar jag gärna på. :)
  Ha det gott och kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man är "enbo" så får man extraknäcka med lite av varje. Det går ju inte att vänta på att någon lämplig hjälp ska ringa på dörren. Jag fixar det mesta som jag vet jag klarar av.
   Om jag ska skryta lite så var det en mycket kunnig och händig man som en gång sa att han aldrig sett en tjej handskas med verktyg så proffsigt som jag. Det kan jag nog tacka min pappa för, både hans händighet som gått i arv och så hans goda instruktioner. Och så måste man ju våga prova också. Men jag ger mig aldrig på något som man inte FÅR göra.
   Nallar är alltid söta. Speciellt de ofarliga. ;)
   Kram från norr!

   Radera
 3. Den originalskärmen var riktigt fin, synd att den inte fanns kvar. Ha en skön helg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit roligt om originalskärmen fortsatt hade fått pryda pappas lampfot. Undrar verkligen vart skärmställningen till den tog vägen. Tyget var helt säkert bränt och trasigt.
   Skön helg till dig/er också!

   Radera