Idag, 25 mars, är det Vårfrudagen.
Om man säger ordet snabbt och lägger till lite fantasi, så kan man få det till "våffeldagen".
En perfekt dag att frossa i den frasiga delikatessen.
Tillbehören kan vara sylt, grädde, frukt, bär, glass eller något annat smarrigt.
Eller varför inte en matig variant med skinka, ost, lax, räkor, rom, ägg, tomat, lök?
Toppa med lämplig dressing.
Som alltid är det bara fantasin som sätter gränserna.
Och, när det gäller mat, naturligtvis också vad man tycker är gott.
Läste någonstans att för att få våfflorna riktigt frasiga kunde man göra smeten i förväg och ställa den i kylskåpet någon timme. Eller till och med över natten.
När sedan den kalla smeten möter det heta våffeljärnet så skulle resultatet bli frasvåfflor "de luxe".
Det tipset ska jag testa.
Varsågod, det är serverat!
Nu mumsar vi i oss frasiga våffelhjärtan. Många!
Nedan:
I mitt tycke bästa våffeljärnet.
Sleven medföljer.
Här blev det våfflor idag. Vanliga söta med sylt och glass för min del.
SvaraRaderaHär blir det våffelfest senare i veckan.
RaderaDet blev inga våfflor här för jag har kasserat mitt våffeljärn. Men visst är det gott! Kram
SvaraRaderaMitt gamla våffeljärn från 1960-talet lade av för ett par år sedan så jag investerade i ett nytt.
RaderaVåfflor är gott när som helst på året. Här blir det nog (måttlig) våffelfrossa till helgen.
Det var väldigt länge sedan jag åt våfflor. Har aldrig ätit våfflor i USA och minns inte ens när jag åt i Sverige.
SvaraRaderaMin mormor gjorde väldigt goda våfflor minns jag. Mina morföräldrar bodde i Småland och mamma och jag reste med tåg och hälsade på när jag var barn och då vankades det våfflor ibland.
Kramar!
Du har fina minnen från barndomen med tågresa och mormors goda våfflor. Egentligen är just våfflor väldigt bra bjudmat. De flesta gillar dem och de är lätta och snabba att fixa till. Har man inget fikabröd hemma när man får "oväntat besök" så bjuder man på våfflor.😋
RaderaKram!