onsdag 14 mars 2012

DATOR- OCH DIAPYSSEL

Det har varit några dagar av datorpyssel. Mac och jag håller på att lära känna varandra och jag tycker att vi blir mer och mer sams för varje dag. Men det händer att jag ifrågasätter vår relation. Ibland känner jag mest för att bara slänga ut "honom" genom fönstret. Men så sköter han sig igen och jag förlåter hans egenheter. Och... även PC:n och jag hade ju våra duster. 

En dag under veckan som gick fick jag för mig att nu äntligen var det dags att scanna in min pappas och mina gamla diabilder till datorn. Det finns massor av bilder; jag höll på en hel dag och hann bara en bråkdel.  Det tar tid ska ni veta. Men jag har i alla fall kommit igång.


Här kommer fyra diabilder från New York som jag tog när jag var i USA i mitten på 1970-talet.

 Ett vattenfall i en mysig liten park i New York. Vattnet rinner nerför en "knottrig" betongvägg. Parken var en svalkande oas en het junidag. Jag satt under några skuggande träd och tittade på folklivet. Och jag har aldrig glömt det där konstgjorda vattenfallet. Jag gillade det.

De två bilderna nedan är från en stor marknad, Americana 75, där massor av människor myllrade på de avstängda gatorna mitt på Manhattan.Sista bilden för dagen - en berömd dam från en något annorlunda vinkel.
Ni får ha överseende med de mörka kanterna - jag har inte hunnit fixa till alla bilderna än. Det är dia-ramarna som skuggar.

Ha en god onsdag.

4 kommentarer:

 1. Det kan ta lite tid att anpassa sig till en ny dator. Naturligtvis är det du som måste anpassa dig, datorn bryr sig inte. Ännu ett Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Gunnel: Så sant, där har datorerna fortfarande en del att lära.

  SvaraRadera
 3. Du ser ut att ha en bra scanner.....vad heter den pris etc. Är väldigt intresserad och har en jag inte är nöjd med.

  SvaraRadera
 4. Mufflo: Scannern köpte jag för drygt ett år sedan på Kjell & Co och den heter Plexgear Pixaver Chrome och är en negativ- och diascanner. Den kostade 799 SEK då, vilket väl inte var så dyrt. Tyvärr har den inget program för Mac så nu är den installerad på min gamla PC-laptop och sedan för jag över bilderna till Mac:en via ett externt minne. Lite extra krångligt, men det funkar ju.

  Kolla runt, det måste finnas scanners som har Mac-program och som är bättre. Jag är inte så imponerad av den här om jag ska vara ärlig. Men sedan kan ju diabilderna också ha olika kvalitet. Många av mina bilder har ändrat färg och blivit så röda med tiden. En del kan man ju försöka justera men allt går inte. Tycker att vissa av de scannade diabilderna även blev lite suddiga.

  Hoppas du fått ut något av det här svaret. Lycka till!

  SvaraRadera