torsdag 1 mars 2012

VÅR I SÖDER, VINTER I NORR

Första mars! En aning av vår.
Det måste firas på bloggen. T.ex. med en rad prunkande krukväxter.
Söderut är mars en vårmånad, men här i norr regerar fortfarande kung Bore. Snön ligger djup och isarna är delvis farbara. Men de är inte lika säkra som vanligt beroende på att den stora mängden vitt fluff isolerat och hindrat dem att växa sig starka.
Traktor- och lastbilsägare är naturligtvis glada åt snön; de har fullt upp med att röja och köra bort den från gator, vägar, trottoarer, P-platser och villatomter. Snörallyt har nu pågått i flera veckor och alla maskin- och lastbilsförare måste längta efter att få sova en hel natt.
Glad och gullig norrbottnisk snögubbe.

I söder är det vår med islossning och blommande snödroppar.
I norr är det snögubbar, skidor, skridskor, spark och snöskoter som gäller. Än så länge.
(Men som tröst och kompensation har vi snart ljust dygnet runt. Så de´ så!)

Hög tid att sätta om blommorna. Även i norr.
---
Ha en fin första mars, vare sig ni njuter av vårblomster eller pulsar i djupsnö.

3 kommentarer:

 1. Fin första mars själv, min bloggvän! Och det är klart att ni alltid ska vara värst... ;-) Men lite kompensation måste ni väl ha efter vinterns kompakta mörker...

  SvaraRadera
 2. Egentligen är den här tiden häruppe med sol och snö alldeles underbar. Vår värsta tid kommer i mitten på april till mitten på maj när det bara är slaskigt och fult och ingen grönska. Mars är en underbar månad.

  SvaraRadera
 3. Mira: Hoppas din första mars är solig och fin! Här lyser tyvärr solen - med sin frånvaro! Men det är 4,5 sköna varmgrader.
  Nackdelen med lågt stående vårsol är att hemmets dammiga ytor framträder i all sin o-glans.

  Gunnel: Så rätt, man behöver inte vara katt för att uppskatta mars. Men nog är det ganska fint även i slaskiga april med solblänk i rännilar, vattenpussar och överfyllda diken.

  SvaraRadera