måndag 24 september 2012

FARLIGA SKÖNHETER

I morse, bara några meter från min närbutik, stod sex vackra (men giftiga!!!) flugsvampar och mådde gott i höstsolen. De gör sig så bra mot blad och strån i grönt och löv i gult och brunt. Snabbt fram med mobilen för att fotografera de farliga skönheterna.


Idag skakade vindarna om träden och det fick höstlöven att börja släppa taget och dala mot marken. Morgonen var kylig, alla hustak lyste vita av frost (för andra gången denna höst) och vittnade om att nu väntar kärvare tider. Sommarkläderna har just påbörjat minst sju månaders ledighet och deras varmare ersättare känns tunga och stela att bära så här i början. Men man vänjer sig snart. 

Här uppe i norr är vi vana att vara påpälsade större delen av året. Det är bara att konstatera – vi nöter mest på vinterkläderna. De tunna, lätta sommardressarna hinner knappt tas fram ur garderoben förrän de har gjort sitt och hängs in igen.
O-nötta. Speciellt somrar som den som just passerade.

Egentligen skulle vi sällan behöva förnya sommargarderoben eftersom den används så sparsamt. Nu gör vi ju det ändå för vi vill, precis som alla andra, givetvis hänga med i modesvängarna. Dessutom händer det ibland att kläderna har krympt under den tid de varit undanhängda. Men detta är ju ett fenomen som drabbar de flesta av oss. Det är inte specifikt för oss norrlänningar.

(Hm... någon borde faktiskt utreda det här med kläder som krymper i vanliga garderober. Det är ett stort problem. Och ett ännu outforskat ämne.)

Det var allt för idag. God måndagskväll på er!

5 kommentarer:

 1. Vi börjar också känna av hösten, det är så skönt ute nu.

  SvaraRadera
 2. Ja när det blåser riktigt kraftigt är det som rena karusellen med löv i luften...........

  SvaraRadera
 3. Har en gång i tiden bott i Stockholm och även där är sommaren kort. Vi får nog flytta utanför Sveriges gränser för att få mera somnmar än vinter.

  SvaraRadera
 4. Randiga Tråden: Hösten smyger sig på oss. Lite försiktigt i södra delen av landet och mer påtagligt här i norr. En mysig årstid, tycker jag. Men vintern gillar jag inte... och i natt visade termometern minus 2. Redan! Usch!

  Mufflo: Ibland kan det bli riktigt lustiga och underhållande löv-karuseller!

  Gunnel: Trevligt med MÅNGA kommentarer! ;o)
  Huvudstadens somrar är i alla fall lite längre Norrbottens.

  SvaraRadera