måndag 22 oktober 2012

PAKETETS STRÅLANDE INNEHÅLL

Nu, efter nästan en månad, är det äntligen dags att avslöja innehållet i paketet jag fick och skrev om den 27 september.
Jag har inte velat skriva om det tidigare – jag visste ju inte om det som gömde sig i paketet skulle leva upp till mina förväntningar. Skulle det verkligen bli till den nytta, glädje och belåtenhet som jag väntade mig? Eller skulle jag bli besviken? Nu kan jag redovisa resultatet.
Kom ihåg att detta är min egen subjektiva berättelse. Många kanske väljer att tvivla på den. Och måhända uppfattas detta blogginlägg som ohöljd reklam, men då får det väl göra det. Jag berättar i alla fall bara vad som hänt just mig. 
---
Först en liten tillbakablick:
En bekant hade under flera år varit besvärad av akne i ansiktet med ärrig och gropig hy som följd. Jag hade inte träffat henne på länge när jag en dag i mitten på 1990-talet helt plötsligt sprang ihop med henne på stan – och knappt kände igen henne. Hennes ansikte var slätt och fint som en barnrumpa och jag var tvungen att fråga vad som åstadkommit denna fantastiska förändring.

Hon berättade att hon fått tips om en lampa som kallades Bioptron, vars ljus skulle kunna ha en läkande effekt på bl.a. hudskador. Trots en viss skepsis hade hon ändå, genom ett alternativhälsoföretag, hyrt en lampa och behandlat sig själv i hemmet. Resultatet blev över förväntan och när jag träffade henne hade hon precis bestämt sig för att avsluta hyresavtalet och lämna tillbaka lampan. Den hade gjort ett bra "jobb", alltså behövde hon den inte längre. 

Jag blev mycket intresserad av denna ”strålande” behandling eftersom jag just då också hade lite "småskavanker" i ansiktet. Mötet med min bekant resulterade i att vi ordnade så jag fick hyra lampan efter henne. Och, tro det eller ej, efter en tid så var även min hy som en barnrumpa.
-----
Då och då under årens lopp har jag funderat på att köpa en egen Bioptronlampa, men det har inte blivit av. Mest beroende på att jag vid mina sökningar på nätet bara hittade återförsäljare utomlands. Men när jag för någon månad sedan åter googlade på bioptron och såg att lamporna gick att hyra/köpa i Sverige började jag igen allvarligt fundera på att köpa en egen. Och vad som fick mig att snabbt "komma till skott" var dels min onda fot som jag skrev om här, dels en envis kontakt(?)-allergi i höger hand som jag dragits med sedan i januari-februari. Ingenting har hjälpt mot denna röda, kliande och flagnande fläck i handflatan, inte ens en stark kortisonsalva som doktorn skrev ut. 

Efter att ha kollat runt lite på nätet bland försäljningsställena så fastnade jag för ett. Jag ringde upp och fick höra en glad kvinnoröst i luren. Intresserat lyssnade jag på olika hyra/köpa-alternativ.
– Hyr först så du får prova och känna dig för, föreslog den trevliga återförsäljaren när jag sa att jag tänkte köpa.
– Nej, jag har redan erfarenhet av Bioptron och jag känner att jag vill ha en egen lampa, sa jag.
(Det blev två lampor, en stor och en liten.)

När paketet kom den 27 september var jag verkligen full av förväntan. Redan samma dag började jag stråla både hand och fot. Efter ungefär en och en halv veckas strålande (2 x 10 min/dag) så var den väldigt smärtsamma knölen på min fot så gott som borta, likaså ömheten. Jag vet att det låter som en saga, men det är sant. Och nu är knöl och smärta helt borta. Utslaget i handen har varit lite mer envist men så har jag ju också haft det mycket längre än det fot-onda. Men trägen vinner, nu börjar även det motsträviga hand-onda att läka och blekna. 
Den lilla Bioptron Compact lll i sin väska.
Ett golvstativ följer också med.

Under många år och runt om i världen har Bioptron framgångsrikt använts både för sårläkning och för smärtlindring. Och detta utan att några biverkningar anmälts. Bara det i sig är ju ganska fantastiskt.
Det gula Bioptronljuset går på djupet och påverkar kroppens immunförsvar. Man kan säga att det hjälper kroppen att hjälpa sig själv. Hur Bioptron fungerar mer exakt kan ni läsa om på länken längst ner.

Den stora Bioptron Pro 1 på sitt golvstativ.

Bioptron Pro 1 i bordstativet.
Både bords- och golvstativ följer med.

Närbild av Pro 1.

Nu vet ni vad mitt spännande paket innehöll. Jag kan bara säga att jag är nöjd med min investering. Hittills har den motsvarat mina förväntningar. Och egentligen tvivlade jag aldrig. Jag påstår inte att Bioptron hjälper alla och mot allt. Men mina erfarenheter av det gula ljuset är goda. Och det är endast dem jag kan berätta om. Vilket jag nu har gjort.

För den som vill ha mer fakta om Bioptron, tekniska data, användningsområden, o.s.v. kommer här en länk:
Ordet "bioptron" ger över 1,3 miljoner träffar på Google.
---
Må väl!

8 kommentarer:

 1. Otroligt att man inte har hört talas om det! Vad härligt att din fot blivit bra! Hoppas att det blir bra med handen också!

  SvaraRadera
 2. Helena: Ja, visst är det konstigt att det är så tyst om något som bevisligen ger goda behandlingsresultat inom många områden?
  Gissa om jag är glad över att foten inte ömmar längre! Och jag har goda förhoppningar om handen – den verkar äntligen vara på bättringsvägen.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med din strålande Bioptron. Skönt att du känner dig bättre i hand och fot.

  SvaraRadera
 4. Gunnel: Tack, jag hoppas det ska bli sprutt på den här gamla tanten hädanefter.

  SvaraRadera
 5. Ja, det hade jag aldrig kunnat gissa eftersom jag inte kände till lampan. Den verkar vara universell. Två stycken!!!Spännande att de hjälper! Du får ordna uthyrning av dina lampor framöver :-)

  SvaraRadera
 6. Viola: Hi, hi! Med ett så "udda" paketinnehåll så hade jag fått utdela ett pris om någon gissat vad det var.
  Hyra ut lamporna.... njae, jag behöver dem själv för att stråla min lekamens skavanker. ;-)
  (Den lilla "hårtorksmodellen" passar ypperligt att använda när man ser TV.)

  SvaraRadera
 7. Hm...aldrig hört om men blev intresserad nu...

  SvaraRadera
 8. Gila: Du är inte ensam. Det är synd att denna behandling är så lite känd.

  SvaraRadera