onsdag 24 oktober 2012

PIPPI-SÖMN?

När jag sover ligger jag väldigt stilla. Somnar jag på höger sida så vaknar jag på höger sida. Mina sängkläder är alltid i god ordning när jag slår upp mina gröna gluggar.
Men idag har jag brydd funderat över vad jag sysslat med under den gångna natten. Förvåningen och förvirringen är total.
(Alltså är läget ungefär som vanligt...)

Riktigt trött somnar jag vid midnatt och sussar som ett barn tills ögonlocken öppnas så pass att jag noterar att klockradion visar 04:47. Tänder lampan eftersom jag känner att det nog är dags att besöka det lilla rummet med brusfåtöljen.

Lite sömndrucken tassar jag iväg, gör det jag ska, följt av en liten handtvätt, och återvänder sedan till sängen. Kryper ner, släcker lampan och börjar dra täcket över mig.

Men... vad påslakanet känns konstigt löst och sladdrigt!? Jag tänder lampan för att undersöka varför det uppför sig så underligt.
Då ser jag att täcket ligger upp-och-ner. Jag har påslakansöppningen under hakan! Hur i all världen har detta gått till?
Jag vet ju att TÄCKET låg åt rätt håll när jag lade mig. Och JAG låg åt rätt håll när jag vaknade.
Har det börjat spöka i hemmet?

Fortfarande har jag ingen förklaring till mysteriet. Har jag under någon av nattens timmar tillfälligt härmat Pippi Långstrumps sätt att sova???

(Och bara så att ni vet: Jag var ensam hemma!)
---
Suss gott när det är dags!

13 kommentarer:

 1. Jag snurrar som ett kvarnhjul på nätterna.Sängkläderna är INTE iordning när jag vaknar!

  SvaraRadera
 2. Yvonne: Då skulle du ha betydligt lättare att förklara ett upp-och-nervänt täcke. För mig är det en gåta. :-/

  SvaraRadera
 3. Om det inte går att förklara på något annat sätt så måste det vara spöken. De lär finnas enligt vad jag sett på teve och de gör underliga saker, men är vanligen ganska snälla.

  SvaraRadera
 4. Gunnel: Och jag som trodde att spöken bara ägnade sig åt att skrida omkring och rassla med kedjor. Ja, och så säga "BU!" förstås.
  Hm... täck-vändare... vilken konstig sysselsättning.

  SvaraRadera
 5. Vet du, det finns en gast som kallas skälvrängare. Det är den osaliga anden efter en lantmätare som under sin livstid ägnat sig åt att medvetet sätta gränser fel. Med detta i åtanke, tror jag att du drabbats av en täckvrängare. Kanske gasten efter en hotellstädare som fuskat sig genom livet... Eller?

  SvaraRadera
 6. Ja något bus måste du väl ha gjort i sömnen................

  SvaraRadera
 7. Mira: Naturligtvis måste det vara en täckvrängare som varit framme! Jag har blivit utsatt för SMSKS! = Spökeri Med Sömnig Kvinnas Sängkläder. (Finns även en SMSMS-version.) ;-)

  Mufflo: Ja, eller förargat någon gast! :-)

  SvaraRadera
 8. zzzzzzzzzzzzz.......................

  SvaraRadera
 9. Bord och stolar finns på vår returmarknad i min stad. Jag tror det jobbar en ovanligt kreativ människa där.

  SvaraRadera
 10. Mufflo: Ni har en härlig och fantasifull returmarknadspersonal!

  Ni som undrar vad Mufflo och jag "talar om", klicka på det blå ordet Mufflo här ovan och scrolla ner tills ni ser härliga väggdekorationer i form av halva stolar, bord tillverkade av vägskyltar och skålar gjorda av LP-skivor.

  SvaraRadera
 11. God morgon kanske..........även om det är mörkt hela dagen numera...............

  SvaraRadera
 12. Mufflo: Mer och mer sveper mörkret in oss i sin "ulliga filt".

  SvaraRadera