torsdag 3 juli 2014

VAR ÄR DE LJUSA SOMMARNÄTTERNA?

Denna tid ska vara den ljusaste på året. Det kan man inte tro. Visserligen har det snart gått två veckor sedan vi passerade sommarsolståndet men det ska fortfarande vara ljust på nätterna.
I natt är himlen mörk av regn och tunga moln och det påverkar naturligtvis ljuset, men det är nästan lite höststämning i luften.
Jag tycker att sommarnätterna var ljusare förr.
Givetvis har jag fel. Det är antagligen jag som börjar bli skumögd.
Den regnvåta bilden togs 2014-07-02, kl 22:27 (kl 21:27 standardtid).
Samma utsikt 2014-07-03, kl 00:53 (2014-07-02, kl 23:53 standardtid), alltså ungefär midnatt.
Skumt och ruggigt.

Jag upplever också att skuggorna mitt på dagen är ovanligt långa. Ja, jag vet - även där misstar jag mig. "Skugglängden" är som den alltid har varit i början av juli. Det är väl bara så att när man var yngre hade man andra och viktigare saker att fundera över än hur långa skuggorna var.
Jag börjar bli gammal.
T.o.m. hjärnan börjar bli skumögd.
 Kanske dags att tända ett ljus...
 
 Njut sköna sommardagar!

5 kommentarer:

 1. Just nu ljusnar det i fjärran. Regn i måttliga mängder behövs men det skulle naturligtvis vara bättre om regnet föll om natten.

  SvaraRadera
 2. Den här sommaren går till min historia som den mest minnesvärda! På grund av det ogästvänliga vädret - också något att minnas, om än negativt.
  Men låt oss hoppas på ett bättre slut på sommaren!!!

  SvaraRadera
 3. Gunnel: Regn är välkommet, det friskar upp och gör växtligheten glad. Och nu under eftermiddagen vann ju solen över molnen.

  Viola_T: Om man går efter almanackan så bör det vara mycket sommar kvar. Vi får väl ge både solen och värmen en chans till. :)

  SvaraRadera
 4. Du och jag tycks skriva om liknande saker just nu. :)
  Jag visade också bilder på min blogg på ett - i mitt tycke - härligt regn igår kväll. Det åskade och öste ner stundtals.
  Det blir väldigt mörkt faktiskt när det kommer mörka regnmoln.
  Njut av ditt svalare väder. Vi kommer att få runt +38-40 hela nästa vecka. Jag kanske blir tvungen att stanna på jobbet där det finns luftkonditionering. ;)

  SvaraRadera
 5. Anne-Marie: Grattis till ett efterlängtat regn! Det behövde ni!!! Stackars dig/er som ska få bortåt 40 plus! Jag skulle få värmeslag.
  Här var regnet uppfriskande och vi klarade oss från åskan. I kväll tornade mörka - men väldigt vackra - moln upp sig igen men det blev bara en skur.

  Jag kan verkligen njuta av (måttliga!) regnväder, de är fascinerande och vilsamma på något sätt. Och så uppskattar man ju deras livgivande effekt. De "skumma" sommarnätterna har jag egentligen ingenting emot. De verkar bara ha kommit lite tidigare än vanligt.

  Du får ta med dig pyjamas och tandborste till jobbet! ;)

  SvaraRadera