fredag 22 augusti 2014

TID FÖR LÖFTEN OCH LÅNGA SKUGGOR

Så var det dags att byta header på bloggen. Från vackra försommarblommor till vacker sensommarhimmel. Somriga löjtnantshjärtan gick ju egentligen till vila för länge sedan. Nu kommer "de långa skuggornas tid" som jag brukar kalla augusti/september.
Jag älskar verkligen den här tiden på året!
Vare sig dagarna bjuder på strålande sol och klar luft eller - som igår och idag - strilande regn och grådis så njuter jag av dem. Och nu när temperaturen har sjunkit till vettigt antal grader så verkar hjärnkontoret ha öppnat igen efter sommarledigheten.
Jag uppskattar också att de ljusa sommarnätterna är till ända; numera är det mörkt i sovrummet när jag ska sussa min skönhetssömn.
(Var säker på att just den sömnen behöver all hjälp den kan få!)
Visst har det känts lite som man bedrivit hjärnjakt under värmeböljan?
De grå cellerna jobbade inte precis på högvarv samtidigt som svetten gjorde det.
Det är väl inte någon som missat att det snart är val i Sverige? Nej, kunde just tro det.
  
Så nu är vi inte bara i de långa skuggornas tid utan också i alla löftenas tid. Det ena partiet efter det andra lovar runt för att sedan hålla tunt.
Man ska inte tro på en enda politiker när det närmar sig val.
Ja, knappast annars heller.
Reinfeldt vill att vi ska öppna våra hjärtan och Löfven kan snart byta namn till Löften.
Hålla handen! En trevlig, färgglad, svensk regering!
Jag vet... en utopi... men nog vore det fint om alla partier kunde regera tillsammans
med Sveriges bästa för ögonen. Och 100%-igt stöd.
Det här måste väl också bli 100...
50 + 50 = 100. Eller?
(Klicka för större bild.)

Hoppas ni får en skön fredag! Och helg!

10 kommentarer:

 1. Hjärnkontoret fungerar inte alls lika bra när det är varmt. Det är bara att konstatera. Skönt att du i alla fall fått det svalare.
  Val blir man bara trött på. Och alla tomma löften. Jag fattar egentligen inte att folk tror på politikerna val efter val. Lär man sig inte att politiker lovar och sedan blir det oftast inget av det hela?
  Läste hos DN att det kan bli kaotiskt i Sverige efter valet pga alla partier och de "formationer" som kan uppstå.
  Du har lika mycket barrträd som vi har. :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Håller med fullständigt! En färgglad, svensk regering Är vad vi verkligen skulle behöva. Trött och less på revirpinkeriet och blockifieringen. Jobba tillsammans för Sveriges bästa. Så vill jag ha!

  SvaraRadera
 3. Anne-Marie: Det är tur att de grå cellerna återhämtar sig när temperaturen sjunker. Lite grann i alla fall. ;)
  I valtider bör man stänga öron och ögon för allt politiker-trams. Jag undrar om de ens själva tror på alla fagra löften och vackra visioner som trillar över deras läppar. Ja, i media kan man höra/läsa om att det är risk för ett mycket "spretigt" valresultat. Om några veckor har vi facit i hand.
  Nej, barrträd är det inte ont om. :)
  Må väl!

  Mira: Visst vore det bra med en "regnbågsregering" - hela färgskalan borde få vara med. Och då skulle ju svenska folket vara väl representerat. Som det nu är så lämnas ungefär halva befolkningen utanför vilket block som än vinner. Urbota dumt. Hihi, om man inte vore så gammal skulle man starta ett nytt parti, Sunda Förnuftet (SF). Eller (VoS) = Vett och Sans. ;) För egentligen är det just det som saknas.

  SvaraRadera
 4. Värmen gjorde att man kunde slappa på semestern, kravlöst tyckte jag. Och ganska oförglömligt - och jobbigt :-) Men innan mitten av juli var det faktiskt ganska svalt och regnigt om jag minns rätt.

  Ja, vilket parti har en ideologi...

  SvaraRadera
 5. Trots en uppmjukad hjärna så njöt jag av den här sommaren. Fantastiska kvällar, uteliv och en sommar jag aldrig glömmer.

  Jag tror inte heller på politiska löften av något slag. Man blir bara trött på deras eviga tjabbel om vem som är skickligast på att styra landet. Men både när det gäller väder och politik får vi finnas oss i det som blir.

  SvaraRadera
 6. Viola_T: En fördel med sommarens "ökenhetta"; man skyllde på den när man inte orkade/ville laga mat, dammsuga, baka, vara social... ;)
  Politiken var roligare förr med de gamla uvarna Hedlund, Ohlin, Erlander, Sträng, m.fl. De var personligheter och hade, vad jag minns, en småmysig ton mellan sig även när de var i luven på varandra.

  Gunnel: Tyvärr plågades jag mer än njöt av årets sommar. Jag mådde verkligen inte alls bra av hettan. Men nu är det härligt! :D
  Tänk vilka långa näsor alla politiker skulle ha om de hade Pomperipossa-gener.
  Det finns en skillnad mellan väder och politik - vi väljer våra politiker. Vi väljer att tro på dem, vi sväljer deras löften och ger dem mandat att styra landet. Men vädret, det bara blir som det blir.

  SvaraRadera
 7. Vi väljer, men valet kan ju bli alldeles fel ur den enskildes synpunkt så även där får många finna sig i vad som blir.

  SvaraRadera
 8. Gunnel: Ja, det är mycket som vi människor får finna oss i. Efter varje val så är ungefär hälften av väljarna missnöjda med valresultatet och hälften nöjda. Men alla har fått välja.
  När det gäller vädret måste alla finna sig. Utan val.

  SvaraRadera
 9. Ändå är det ingenting vi klagar så mycket över som just det vi inte kan ändra på. Vi kanske får ändra på oss själva.

  SvaraRadera
 10. Gunnel: Ja, vad ska man annars klaga på? Det finns ju ingen anledning att klaga över det man kan ändra på. Helt onödigt! Det är just därför jag ofta klagar på mig själv.

  SvaraRadera