söndag 7 september 2014

HÖSTBLANDNING

Tiden svischar iväg. September är redan en vecka gammal.
Hösten börjar visa sig alltmer. Och det går fort.
Man kan nästan få känslan av att dagarna, veckorna och månaderna har börjat tävla med varandra om att rusa förbi så snabbt som möjligt. 
Och i skogarna rusar älgarna skräckslagna omkring jagade av ivriga män och kvinnor som gör allt för att ta livet av dem. Den här årstiden är verkligen inte kul - om man är skogens konung.
Jag har då aldrig hört älgskratt under höstmånaderna.
Okej, inte under årets andra månader heller.

Det är fortfarande ganska varmt och skönt ute.
- Alldeles för varmt, säger älgjägarna och oroar sig för både överhettade och flåsande jakthundar och flugigt och förstört älgkött.
Jägarna själva mår nog förhållandevis bra; de behöver inte ständigt dricka varm dryck och huttrande göra åkarbrasor vid sina stillasittande älgspaningar. De kan bara njuta av naturen - färgsprakande träd, rödlysande lingontuvor, sol och frisk luft.
Förhoppningsvis slipper älgjägarna, svamp/bärplockarna och de vanliga skogslufsarna höstregn och rusk. Det är ju alltid lite osäkert vilket humör vädergudarna är på.
Här hemma har bloggen fått hösttema. Liksom ytterdörren (klickbara bilden ovan).
Mörkret faller tidigare för varje dag och gör kvällarna lämpliga för läsning, TV/film-tittande, pyssel, dator och annat mys.
Det hade varit hemtrevligt med en öppen spis men i brist på en sådan får det duga med ett tänt ljus.
 Här är lämplig musik vid höstmys.
 Och så är det precis en vecka till valdagen nästa söndag, 14 september.
Visst vore det bra om man kunde plocka det bästa från varje parti, som från ett dignande smörgåsbord, och göra sin egen meny efter tycke och smak.
En lagom blandning av sött, salt, surt, beskt - och umami.
Egentligen har ju alla partier något bra i sina program.
Men som med allting annat här i världen så får man ta det negativa med det positiva. Det finns ingenting som bara är bra - eller dåligt. Det gäller inte minst politiska partier.
Ibland kan man tycka att deras anhängare nästan blir lite fanatiska.
De klokaste kan se och erkänna fördelar även hos motståndarna, vilken partifärg de än har.
Hoppas ni får en skön vecka 37!

6 kommentarer:

 1. Snygg blogg! Jag gillade ditt höstträd.

  Politiska fanatiker finns det gott om och det blir mycket av deras retorik nästa vecka. När jag lyssnar på någon "somvetbäst" vill jag rösta precis tvärtom. Men om jag ska vara riktigt ärlig finns det stunder när jag själv är en sådan.

  SvaraRadera
 2. Gunnel: Tack! Och som jag brukar säga - allt gör sig bra mot svart bakgrund.

  Ja, kommande vecka blir ett politiskt maratonlopp där alla säger: "Det-är-naturligtvis-vi-som-ska-få-Sverige-på-fötter".
  Jag känner igen det där med att bli tvärt emot. Och jag kan också vara en riktig s.k. "Messerschmitt", bäst-vetare.

  SvaraRadera
 3. Men nu ser det annorlunda ut här igen! :) Kul att du förnyar din blogg med jämna mellanrum. Jag vill göra en total "overhaul" av min blogg - den har sett likadan ut nu under lång tid. Men sådant tar tid.
  Höst, vad är det? Undrar en svensk i Kalifornien där det fortfarande är runt +30, solen skiner och torkan fortsätter. Skulle väldigt gärna gå i svampskogen och plocka goda svampar.
  Även om vi har det väldigt varmt fortfarande märks det att dagarna blir kortare.
  Veckonummer vet jag inte vad det är längre. :) Finns inte i USA.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Anne-Marie: Visserligen är träden fortfarande mest gröna men för varje dag blir det mer och mer gult i lövverket - dags för hösttema. :) Jag, som alltid gillat att pyssla och skapa, har ju fått en ny och lite speciell "leksak" i och med datorn. Det finns ju helt suveräna program att köpa.

  Jag tycker det är jättekul att fixa och dona med de möjligheter datorn ger. Jag är inte alls data-duktig och jag har inget extra bildbehandlingsprogram men det går att leka ganska hyggligt (vid min amatörnivå) med det basprogram som finns installerat. Dock... ofta tänker jag att "nu, nu ska jag skaffa något mer avancerat". Hittills har det stannat vid tanken.
  Förresten, bodde du i närheten skulle jag gärna ta privatlektioner i data-teknik! ;)

  Jag har sett på din blogg att ni har väldigt varmt än. Hur står ni ut? Och så länge? Idag tog jag en kort promenad till postlåda och närbutik, det var +19, sol och vindstilla och luften så där härligt behaglig som den bara är i september. Jag njöt i fulla drag!!! September borde vara minst tre månader lång! Och infalla både höst och vår! :D

  Ha en fin - nummerlös! - vecka! ;)  SvaraRadera
 5. Nu sitter jag här mitt i natta och läser ifatt 1 veckas gamla blogginlägg som vanligt. Det var någon som sade att man borde få rösta bort ett parti som man verkligen inte ville ha med, det var en bra ide tycker jag, det vore lätt att välja :)

  SvaraRadera
 6. Helena: I och med att man väljer ett parti så väljer man ju samtidigt bort alla de andra. Men... tyvärr är det ju alltid någon som röstar på det parti man inte gillar. :(

  SvaraRadera