måndag 18 maj 2015

HUSARREST

I morgon blir det tuffa tag.
Mina grannar och jag hamnar i husarrest.
Dessutom kommer vi att utsättas för höga ljud och buller.
Det här borde få terrorstämpel. 
(Klicka bilden för större text.)
Må vi nu alla hålla oss friska under morgondagen. I alla fall mellan 07:00 och 16:00.
Annars får räddningstjänsten rycka ut med stegbil och hämta upp oss från balkongerna.
Och jag som är så höjdrädd!
I värsta fall kanske vi måste hoppa i ett brandsegel.
Hugaligen!
Ni som är fria, njut!

14 kommentarer:

 1. Mira: Asbest är farligt, men jag kollade med en arbetsledare idag och han sa att om någon måste ut så får man givetvis passera. Då avbryter antagligen sanerarna jobbet en stund. Jag skojade om det där med stegbil och brandsegel. Men trots allt, det känns lite läskigt.

  SvaraRadera
 2. Så nu befinner du dig inomhus. Jag ska inom kort befinna mig utomhus och det regnar, blåser och är 4 grader varmt. Vädergudarna gillar inte oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnel: Det var en mycket lämplig dag - vädermässigt - att ha husarrest. Jag har inte längtat ut alls. Och saneringen gick galant. Tummen upp!

   Radera
 3. Och jag tänker med en gång - vad gör man om man har ett arbete som man måste gå till och kanske inte börjar på morgonen? Måste man ge sig av före 7 och "hänga" ute på stan eller ta semester? Ser att du skrivit om att man tydligen fick passera vid "nödfall - hoppas att det stämde. Visst är asbest farligt och man skall vidta alla skyddsåtgärder som man kan men jag förstår att du troligen kände dig instängd under dagen. Är allt avslutat nu?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie: Jodå, det stämde, man fick gå ut om man verkligen var tvungen. Och glädjande nog gick det fort och bra med saneringen. Jag antar att firmor som "Sane & Ring AB" ;) måste trycka på allvaret när de skriver till berörda på platsen. Annars skulle nog ingen riktigt bry sig utan det blev vanligt "spring".
   Jag talade med sanerarna i morse och de förklarade vad de skulle göra och ungefärlig tidsplan. Mycket bra. De var måttligt höga ljud och buller - märktes mest när de jobbade utanför min dörr, sedan väldigt svagt. När de mitt på dagen hade sanerat alla dörrarna i trapphuset så for de härifrån. Kvar lämnade de den röda fyrkantiga "låda" de haft med sig och som sedan på fyra timmar totalt renade luften. Och i morgon kommer, förhoppningsvis, "Byggmans Bygg & Riv" ;) och byter våra lägenhetsdörrar.
   Dagen har gått bra och eftersom regnet vräkt ner hela dagen så har jag inte alls längtat ut.
   Ibland är det bra att förvänta sig det värsta - då kan det ju bara bli bättre. :)
   Kram från "den frisläppta"!

   Radera
 4. Jag såg inte ens "Sane & Ring". ;) Men du, var får de sina namn från? Jag skulle nog inte riktigt ta ett sådant namn på allvar.
  Vad bra att du hade en okej dag trots allt sanerande.
  Hoppas att "Byggmans Bygg & Riv" ;) gjorde det de skulle. Man undrar vart Sverige är på väg. Särskrivningar, engelska och mycket underliga företagsnamn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie: Företagen "Sane & Ring" och "Byggmans Bygg & Riv" har egentligen helt andra namn. Jag döpte om dem när jag skrev inlägget eftersom jag inte vill lämna ut namninformation.
   Byggmans ;) har inte börjat montera in de nya dörrarna idag eftersom det var två dörrar kvar att sanera här. Jag hoppas verkligen min nya dörr är på plats före helgen!
   Dörrbytet medför att vi hädanefter får hämta vår post nere vid entrén. De nya dörrarna har ingen brevlåda/brevinkast. Brevbärarna blir nog väldigt glada att slippa våra trappor. :)
   Må väl!

   Radera
 5. Haha, vilken grej... Aldrig hört om detta med fogmassa, däremot veckolånga temporära boenden då hälsovådligt flytspackel bilats bort. Tacka vet jag lindrev till fönster och dörrar istället för fogmassa ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viola_T: Asbest - helt ofarligt... så länge man inte rör det! Googlade ämnet och tydligen har det använts till det mesta (utom - förhoppningsvis! - mat!). Det förbjöds i Sverige 1982.
   När de renoverade våra badrum så var det asbest även där. Sanerarna sa igår att det finns på de mest otroliga ställen. Det var väldigt populärt p.g.a. sina värdefulla tekniska egenskaper. Men för hälsan var det skrämmande farligt.

   Radera
 6. Aha, det var Annica som varit litet finurlig. ;) Namnen såt ut som skämt.
  Och nu ser jag att man även särskrivit "Asbest sanering". Helt otroligt!
  Kunde bara inte låta bli att kommentera det.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Anne-Marie: Du hade så rätt när du tyckte att företagsnamnen verkade konstiga. :) Det var de.
  Sär skrivningar (hihi!) är jätte populärt (hihi!) i Sverige. Ofta blir resultatet helt galet. Och roligt - vilket ju knappast var meningen. ;)
  Internetisk kram!

  SvaraRadera
 8. Det där lät helt knasigt, men jag ser nu av kommentarerna att det var inte fullt så illa. Behövs kanske lite skrämseltaktik för att slippa ifrån en massa extra spring som försenar jobbet. Ha det bra nu när du är frisläppt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnel: Kanske lite skrämseltaktik men om man läser om asbest och asbestsanering på nätet, t.ex. Arbetsmiljöverkets hemsida så är det väldigt stränga regler som gäller. Man blir nästan lite nojig.
   I dag har de satt in den nya dörren. Det återstår en del finlir, lister, nytt lås, m m men det värsta är gjort. Skönt!!!
   Ha det bra själv!

   Radera