lördag 30 april 2016

70-ÅRSFEST OCH GRILLAD KORV

Hoppas majestätets födelsedag blir solig, varm och full med trevliga och minnesvärda händelser.
Idag är det inte bara lördag och stor slottsbaluns i huvudstaden utan också Valborgsmässoafton och alla vi som inte är bjudna på den kungliga födelsedagsfesten kan i stället njuta av en halstrad korv vid den flammande majbrasan. Det är minsann inte så dumt det heller.
Faktiskt är det riktigt skönt att för en gångs skull slippa aftonklänningen och minkstolan (haha!) och bara få klä sig i vanliga — men varma! — fritidspaltor.
Vid elden är det ju inte så noga hur man ser ut.
Jag minns i min ungdom när man hade för sig att Valborgsmässoaftnar och ljumma vårvindar var samma sak. Icke så. Under några naiva tonår var det ett fasligt huttrande kring majbrasorna. I tunna vårkläder och olämpliga skodon stod man och hackade tänder ända tills den aprildag man frusit nog och insåg att Valborgsmässfirandet blev mycket trevligare när man var varmt klädd.
 Önskar er en riktigt vårlig och fin Valborgsmässohelg!
Och i morgon har vi bytt till ny månad.
Sköna maj, välkommen!

6 kommentarer:

 1. Otaliga Valborg har vi huttrat längs Vasagatan i Gbg och väntat in Chalmerscortegen. För all del, någon gång har det varit riktigt varmt också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter senaste veckans mix av regn, snö och isvindar fick vi sol och försiktig värme idag. Ger lite vårhopp.

   Radera
 2. Vi har en riktigt fin kväll med sol, vindstilla och 13 plusgrader. Kan det bli bättre.

  Fint att Stockholm hyllar vår kung som fyller 70. Roligt att sitta hemma på kammaren och titta på alla knasiga hattar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa vidbrättade huvudbonader, har du också hört att de ibland kallas "kyss-mig-om-du-kan-hattar"? Eller är jag ute och luftar Monarken? ;)

   Radera
 3. Precis så var det ju när man var ung....höll på att förfrysa sig totalt bara för att man skulle vara klädd i tunna kläder just den dagen. Tur att man blev förståndigare med åren. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, (f)rysande minns jag sommarkappa och högklackade pumps. Och kvicksilvret just över nollstrecket. Skönt att man uppnått "förståndig" ålder. ;)
   Kram!

   Radera