lördag 15 oktober 2016

VECKANS PÅSE NÖTTER - SNURRIGT

Dags för en stor påse nötter till min yrsel som med full kraft slog till igår. Hela fredagen låg jag utslagen i ett mörkt och tyst rum. Mitt på dagen kämpade jag mig upp och vinglade iväg in i köket för att få i mig lite mat men sedan var det bara att snabbt inta horisontalläge igen.
Några längre promenader mellan rummen var inte att tänka på om jag skulle undvika att dratta omkull på golvet.

Gissa om jag var lycklig när snurret framåt kvällen hade lugnat ner sig så pass att jag försiktigt kunde titta på Doobidoo och Skavlan.
Men efter två timmars TV-tittande var det väldigt skönt med sängen igen.
Ett svarvspån som hänger i hemmets ena dörröppning. Tycker det är dekorativt.

Man känner sig verkligen bedrövlig när hela omgivningen snurrar och man får ha riktpunkter i rummet för att ta sig fram. Det gör tillvaron otrygg  men spännande.
Idag tar jag det lugnt, yrseln är inte alldeles borta.
Jag är lite "dagen efter"; småmosig, trött, gnällig och arbetsskygg.
Så ... med andra ord är allt ungefär som vanligt.
Hoppas ni har en skön helg. Utan snurr!

8 kommentarer:

 1. Uj! Jag vet hur det känns, det har drabbat mig också. Jag vet inte om jag har berättat det förut, men vanliga, receptfria åksjuketabletter brukar kunna hjälpa. och tack för terapihunden! det är något alldeles särskilt med Tollare! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är många som till och från har en snurrig tillvaro. När jag drabbades av kristallsjuka (godartad lägesyrsel) så fick jag åksjuketabletter som hjälpte en aning, mest mot illamåendet. Men de hjälper tyvärr inte mot yrseln (utan illamående) jag har från nacke/axlar. Den ska bara genomlidas. :(
   Varsågod för terapivovven! Tollare är fina. Ge din en kram från mig!

   Radera
 2. Att döma av din snurrande figuren på din blogg så förstår jag att upplevelsen inte var trevlig. "Snurra min jord, men låt mig stå rak och stadig på marken", sa redan de gamla romarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade på att lägga in Jan Malmsjös version av "Snurra min jord" som ljudfil på videon. --- Och jag som trodde det var grekerna! ;)

   Radera
 3. Låter inget kul alls! Snurrig är man väl lite då och då, men därifrån och till att hela världen runt i kring åker karusell är ändå lång. Hoppas världen stannat och står stadigt hos dig idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillvaron är mindre snurrig nu men fortfarande tar jag det lugnt och rör mig med stor "värdighet". Hur jag nu klarar det ... ;)

   Radera
 4. Yrsel får jag också om jag reser mig upp snabbt. Lågt blodtryck. Inget att klaga över. Hoppas du har sluppit snurr i veckan.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Obehagligt med yrsel, vad den än beror på. Dock bra med lågt blodtryck ... i jämförelse med högt.
   Trevlig helg i Hjo!

   Radera