onsdag 21 februari 2018

SMARRIG SILL

Till en jul för flera år sedan tipsade matkunniga Maud Onnemark i SVTs "Go´kväll" om några olika sillinläggningar, bl.a. nedanstående recept på currysill med äpple.
Det kom att bli ett av mina favoritrecept.
Jag gör ofta currysillen och tycker fortfarande att den är jättegod.
Den passar lika bra till potatis som till en mörk matbrödssmörgås.
Vill ni prova receptet så högerklicka bara receptbilden och spara den. Lätt att printa ut.
Hoppas det ska smaka!

6 kommentarer:

  1. Här har vi knappt någon sill tyvärr. Saknar det ibland.
    Brukar äta vid Sverigebesök.
    Låter väldigt gott. Kommer gärna på besök och smakar! ;)
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inlagd sill är gott! Det var faktiskt det första jag ville ha när jag kom hem från USA. :)
      Det finns en massa varianter på sillinläggningar men jag är särskilt förtjust i den här currysillen.
      Lovar att bjuda på den när du kommer på besök. :)
      Kram från kallt norr! (-21° i natt.)

      Radera
  2. Currysill är även den inläggning min man gör. Jag tycker verkligen om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är den god! Är det ungefär samma recept?

      Radera
  3. Tack för receptet! Det ska jag testa till påsk när alla tre barnen med familjer kommer att vara här. Men det räcker kanske inte ens med dubbel sats. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Receptet går att utöka hur många gånger som helst. I lördags gjorde jag en trippelsats, nästan slut redan ... Mums! Snart utvecklar jag fjäll och fenor. ;)
      Kram tillbaka!

      Radera