måndag 31 december 2018

LADDAR NER 2019

Nyårsafton!
Vänta, ett ögonblick ... ska bara kolla ... håller just på att ladda ner år tjugohundranitton.
Ja, nedladdningen väntas bli klar om ganska precis 6 timmar och 39 minuter.

Så är det återigen dags för att summera ett gammalt, trött år och börja ladda ner ett nytt, piggt, som väntar där alldeles fräscht och orört.

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i nyårsaftnar. För mig känns de lite vemodiga och — ja, faktiskt — lite skrämmande. Vad kommer det nya året att bära med sig, både i det stora och det lilla perspektivet? Vad väntar oss, mig, under det nya året?
Ja, den som lever får se.

Vi svenskar ska väl, förhoppningsvis, få en ny regering om nu politikerna äntligen kan lämna hinkar och spadar och kravla sig upp ur sandlådan där de lekt alldeles för länge. Det är på tiden att de på allvar inser uppdraget de fått av svenska folket. Nu får det vara sluttjafsat. Skärpning!

För min egen del så hoppas jag förstås att mina nära och kära ska få vara så friska som möjligt. Detta gäller givetvis även mig själv. När allt kommer omkring så är hälsan det allra viktigaste vi har här i livet. Allt annat är betydelselöst. Pengar och prylar gör ingen frisk.

Som någon klok person har sagt:
"Den som är frisk har tusen önskningar. Den som är sjuk har en."

Från min synpunkt har det här gamla året innehållit alldeles för många hel- och halvvissna dagar som känts ganska jobbiga.
Jag önskar mig ett betydligt friskare 2019!
Jag vill spänstigt skutta ur sängen på morgonen och nyfiket välkomna den gryende dagen. 
Jodå, önskedrömma kan man ju alltid ...

Dock inser jag tacksamt att jag får uppleva ännu en nyårsafton och kan, som vanligt, fira tolvslaget med ett rött, krispigt Ingrid Marie och ett glas rent och klart kranvatten.
Låter det trist?
Okej då, jag är en oerhört tråkig person så mig passar det perfekt!
Jag vet precis hur man firar nyår på bästa sätt!

5 kommentarer:

 1. Välkommen 2019. Men tiden går alldeles för fort så ett välkommen är kanske fel. I stället borde vi ladda ner gamla år och återanvända dem och göra det på ett bättre sätt. Börja från 2000 igen, det finns en del jag skulle ändra på om jag fick chansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore toppen om man kunde återvinna förfluten tid. Men då vill det till att vi även har tillgång till facit annars är det troligt att vi gör om våra misstag. Vi har ju en tendens att inte ta lärdom av vår historia.

   Radera
 2. Min önskan är att du ska få många fina dagar 2019 då du spänstigt skuttar ur sängen på morgonen och nyfiket välkomnar den gryende dagen! Eller ja... funkar inte det kan du ju alltid sträcka på dig i sängen som en gonig katt och tassa upp och nyfiket se dagen an med en varm, god kopp te i handen. Största, varmaste kramen min vän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli sträckning med kattstuk och försiktigt tassande. Misstänker att skuttandet är över för min del. Men vad gör det så länge man ändå tar sig upp ur slafen utan hjälp. Och med nyfikenheten kvar. I alla fall i måttlig mängd.
   Allt det bästa till dig under 2019! Och ett stort varmt tack för go´kramen!!! Sänder en tillbaka!

   Radera