onsdag 15 januari 2020

KLOKA ORD OCH VACKER MUSIK

En alltid aktuell dikt.
Klicka på länken nedan och läs på Wikipedia om amerikanen C Austin Miles som, förutom dikten ovan, skrev ungefär fyrahundra spirituals.

Den mest kända är "In the Garden" som sjungits och även spelats in av många berömda artister.
T.ex. har Elvis Presley gjort en fin inspelning av den.
(Elvis version)
(Tennessee Ernie Fords version)
(Jim Reeves version)
Och så tar vi oss an onsdagen.

8 kommentarer:

  1. Vacker och tänkvärd dikt. Jag har precis lyssnat på Elvis version nu och det var första gången jag hörde den. Hoppas du har det bar där uppe i norr. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dikten säger så mycket. Och är alltid aktuell. --- Jag tycker Elvis gör "In the Garden" så bra. Han var ju uppväxt med gospel och spirituals och hade känslan för den musiken.
      Här i norr är det ett MYCKET konstig vinter. Men torsdagsmorgonen bjuder faktiskt på -11°. Dock, innan kvällen kan det vara plus igen, precis som det hittills mest varit i januari.
      Kram från norr!

      Radera
  2. Elvis hade en fantastisk röst som jag gärna skulle ha velat höra i mer seriösa sammanhang. Ta t ex "Una furtiva lagrima" ur "Kärleksdrycken" av Donizetti. Den hade han säkert kunnat göra något av. Så här låter den: https://www.youtube.com/watch?v=N_GWu_-LqXA&list=RDN_GWu_-LqXA&start_radio=1
    Vad tror du ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det närmaste Elvis kom den klassiska repertoaren var väl när han sjöng in "O Sole Mio" ("Now or never") och "Torna a Surriento" ("Surrender") och det blev ju succé. Han hade säkert klarat av även "den förstulna tåren". Minns förresten en fantastisk inspelning av den arian för lääänge sedan, men kommer just nu inte ihåg vem som sjöng den. Det var inte en vanlig operasångare.

      Radera
  3. Nu har jag tagit mig an onsdagen och är ganska färdig. "In the garden" är en mycket vacker melodi och Elvis gör den verkligen rättvisa. Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och nu har vi hunnit in en bit på torsdagen. För att inte tala om att vi redan är inne på andra halvan av januari 2020. Svisch!
      Elvis gjorde det mesta rättvisa. Han kan fortfarande få mig oerhört rörd.
      Ha en god ärtsoppsdag! ;)

      Radera
  4. Elvis var “one of a kind.” Det finns några artister som har den utstrålningen och talangen men de är inte så många.
    Min onsdag går mot sitt slut och ute viner vinden och de påstår att det skall komma snö. Varje front vi har fått hittills under en period har “lösts upp” när den kommit till Mt Shasta-området.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, någon fler Elvis blir det aldrig. Bara dåliga kopior. Som tur är kan vi ju fortfarande lyssna till hans magiska röst på skivor och shower.
      Här har vi (hittills!) en väldigt konstig vinter, varm och snöfattig. Men i morse var det -11°. Dock ingen sol i sikte.
      Ha en fin torsdag! Hör av mig snart via mail.
      Kramar från norr!

      Radera