lördag 9 januari 2021

MÄKTIGA MÄNS MISSTAG

 God fortsättning på det nya året!
Det hann bara gå några få dagar av 2021 innan det blev dramatik i nyhetsflödet.
Både här hemma och naturligtvis i det stora landet på andra sidan Atlanten.
I Sverige blev det många och stora rubriker om Dan Eliasson, generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som besökte Kanarieöarna under jul- och nyårshelgerna där han hälsade på sin dotter. En nödvändig resa, enligt honom själv.
Trots att Sveriges statsminister före jul med allvarlig min uppmanade svenska folket att stanna hemmavid så mycket som möjligt under helgerna valde ressugne Dan att flaxa iväg till utlandet.
Sedan har det kommit fram att han även var till K-öarna i november.
Tydligen klarar sig MSB galant utan sin GD.
Vilket jag så väl förstår. 
Eliasson har ett långt CV men någon stjärna är han inte. Nu är det elefantkyrkogården i regeringskansliet som gäller där han blir en mycket högavlönad men totalt onödig pappersvändare tills han förordnande går ut.

Tyvärr var det många maktpersoner, både ministrar och andra, som inte hört uppmaningen:
STANNA HEMMA!
Tydligen är det bara det "vanliga" folket som ska lyda corona-restriktionerna.

Så till de skakande rapporterna från USA där en mobb, påhejad av självaste avgående presidenten Trump, tog sig in i Capitolium i Washington DC för att hindra godkännandet av den nya presidenten, Joe Biden. Fem personer dödades i kaoset.
Nu kräver både demokrater och många republikaner att Trump ska avsättas omedelbart. Flera sociala media släckte tillfälligt ner Trumps konton och igår meddelande Twitter att man stänger ner kontot för gott. Det svider säkert i pajasen Trump eftersom han har varit en daglig och intensiv twittrare.

Nedanstående bild hittade jag på Pixabay för länge sedan och det tyder på att det är många som misstrott Donald Trump hela tiden.
Horn i pannan och kluven tunga. Stämmer faktiskt bra med hur han agerar.
Graffiti från Melbourne, Australien. Bild: Pixabay 
Att han överhuvudtaget blev president är egentligen skrämmande.
HUR kunde ENS NÅGON rösta på honom? Han verkade ju helknäpp redan 2016.
Jag säger bara, tack och lov att han förlorade valet i november 2020.
Det känns inte bra att den där knasbollen suttit på världens mäktigaste jobb i fyra år och under den tiden haft tillgång till en enorm arsenal av kärnvapen.
Så oberäknelig som han visat sig vara så ska nog världen dra en suck av lättnad att han inte startat ett nytt världskrig under de här senaste fyra åren.

Han verkar inte ens fatta att han varje dag efter valet gett folk fler och fler bevis på hur felprogrammerad hans hjärna är. Han skämmer ut sig och gör sig löjlig men det går honom förbi.
Han uppför sig som en bortskämd treåring.

Jag bävar för vad han kan ställa till med framöver. Som president har han ju haft tillgång till allehanda statshemligheter. Lita inte ett skvatt på den mannen efter att han lämnat Vita Huset.
Jag skulle inte ens betro honom med att sopa farstubron.
Massor av människor ser fram mot en ny — och vettig —  president i USA och dessutom den första kvinnliga vice presidenten i landets historia.
 Joe och Kamala, lycka till! Ni går till tuffa jobb den 20 januari.

7 kommentarer:

 1. Nu har vi haft mer än nog av dramatik i världen tycker jag. Men visst är man lite förundrad över att så många amerikaner röstat på den mannen, och fortsatt håller honom om ryggen. Det måste var dumskallar! Men något bra kanske han har gjort, fast vi inte vet om det! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta får ju missnöjespolitiker många röster för att de lovar stora och omvälvande förändringar. Men varje vald politiker har en verklighet att ta hänsyn till och då är det inte alltid så lätt att hålla vad man lovat.
   Men, har inte Trump återfört en del industrijobb till USA? Njae, jag vet inte, jag kanske är helt ute och trampar runt på min gamla Hermescykel. ;)
   God söndag på dig!

   Radera
 2. Hur denne man kunde bli USA:s president är en gåta, även för många amerikaner. När han vann var det ingen som klagade över falska röster, nej då var allt i sin ordning trots att Hillary egentligen fått fler röster. Farväl Trump, du kommer aldrig att bli glömd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump tror att han är oövervinnerlig. Och han är helt utan både skrupler och logik. Han har inte mycket vett under den där fula kalufsen.
   Man kan starkt misstänka att förra valet var "riggat" — av honom själv. Från sig själv känner man andra, sägs det ju. Och det vore helt i linje med hans person. Ja, han skriver in sig i historieböckerna, men av helt fel orsaker.

   Radera
 3. Men ... hurra vad glad jag blir! Nu verkar min saknade högerspalt dyka upp även om man bara går in på bloggadressen. Inte bara när man klickar på ett speciellt inlägg eller för att kommentera. Tjoho, bloggen har självläkt! Ibland händer det under!

  SvaraRadera
 4. Nu är det bara dagar kvar för pajasen, men vi kommer säkert att få höra mycket från honom i fortsättningen med. Han tror ju att han är Guds gåva till mänskligheten. Egentligen borde han inte få komma med i historieböckerna...inte ens som en parentes.... Jag tro det hade svidit en del för honom för han älskar att vara i centrum. Sen måste vi klart inte glömma vad som kan hända när sådana män kommer till makten. men det borde väl finnas en svart bok eller nåt där man kunde skriva in alla tosingar som Hitler Gadaffi och en hel bunke andra. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli många hyllmeter med svarta böcker! Ända sedan pajasen kom till makten har man ju väntat på att han skulle ställa till det, på något sätt, förr eller senare. Och han kommer att fortsätta att uppvigla folk och ta alla chanser att lägga krokben för Biden och Harris. Vare sig Trumpedunsen är president eller inte så går det inte att få tyst på honom. Hans mun är för full av grodor. Vad hans hjärna innehåller ... tja, därom tvista de lärde. Mögligt sågspån? :)

   Radera