söndag 5 februari 2023

MELODIFESTIVALEN — VECKANS PÅSE NÖTTER

... går direkt till
Usla låtar och usla skämt.
Tramsiga och flamsiga programledare.
Rörigt och störigt.

Det bästa med Melodifestivalen del 1 var när det blev helsvart i rutan.
Premiärsändningen hade nämligen den goda smaken att censurera sig själv.
---
Melodifestivalen har gjort sitt.
Lägg ner det penningslukande skräpet!
Eller gå tillbaka till ett mer seriöst upplägg och EN enda tävlingskväll.
Med BRA melodier och artister! Skippa utfyllnadslåtarna.
Sverige har en massa skickliga låtskrivare — bjud in dem till tävlingen!
Under de senaste åren har programmet spårat ur allt mer.
Och nu är botten nådd.
Snälla SVT, lägg pengarna på något annat.

Nästa lördagskväll kommer jag nöjsamt betrakta väggklockans pendel svänga hit och dit; vänster-höger-vänster-höger.
Det blir mycket mer njutbart och underhållande än att se "Mellon".
Trevlig söndag!

6 kommentarer:

  1. Mitt behov att förfasa mig uppfylldes med råge i gårkväll. Tyckte mest illa om fula-ord-versionen av Karin Boyes dikt och ballonggrejen med programledaren endast iförd kalsonger. Din önskan om att lägga ner programmet kommer knappast att ske, det är så många som ser programmet och som konstigt nog gillar det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man förvånas över att människor ställer upp på dessa plumpheter. T.ex. att skända Karin Boyes dikt. Kommande "Mello"-avsnitt innehåller säkert lika många grova klavertramp. Tyvärr. Manusförfattarna (ja, alla inblandade!) borde ställa sig i skamvrån.

      Radera
  2. Så osannolikt dåligt mellansnack. De s k skämten… hur kan något så dåligt släppas igenom? Var det en enda människa som tyckte dessa var skämt?! Så krystat och poänglöst, töntigt, pinsamt. I Sverige finns många intelligenta personer som har humor som arbete. VARFÖR anlitar man inte någon av dessa?? En tre-åring har roligare skämt än gårdagens mello och de senaste årens melodifestivaler. Tacka vet jag Ulf Elfving och Karin Falk. Lena Ph, Charlotte Perelli, och en tredje kvinnlig programledare (minns inte vem) var ju riktigt bra! Ta in proffsiga, naturligt roliga proffesionella programledare, kända av en stor publik och med fart, fläkt och flärd och HUMOR! Och inte gråa tramsande människor eller som tidigare år - ungdomar, populära i sin egen åldersgrupp men oerfarna och utstrålningslösa och fruktansvärt omogna sk skämt. Är ju nyfiken på kommande deltävlingar, trots det dåliga startfältet och få fortsätta gömma mig bakom skämskudden i mellansnacken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym! Tack för din kommentar. Ja, det var verkligen ett bedrövligt program. Förstår inte hur någon enda kan tycka att det var sevärt.
      Jag brukar ta roliga och charmiga Johan Glans som ett lysande exempel på trevlig och fyndig humor. Han är aldrig rå och lockar alltid till skratt. Tror han vore en bra programledare, gärna tillsammans med fyndiga Sissela Kyle eller Pia Johansson. Då skulle Melodifestivalen vara trevlig underhållning. Även om låtarna inte var så bra.

      Radera
  3. Tack för mail och hälsningen på min blogg. Hoppas allt är bra med dig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev så glad att höra från dig. Stor kram tillbaka. Vi hörs.

      Radera