Önskar alla en trevlig fredag med ett litet triss i fniss. Liksom.
I dagens samhälle skulle det behövas licens på en massa saker.
En stor del av mänskligheten verkar tyvärr inte reagera på den medicinen.
Men nog vore det fint om den hjälpte.
Jo-men-visst.
---
Avslutar denna fredagsblogg med en förundrad fundering.
Jag lyssnar relativt mycket på radions P4 och så även nu under den gångna veckan. Och då kan jag bara konstatera att vissa personers prat får mig att helt tappa fokus. Hur intressanta ämnen de än talar om.
Det tycks återigen vara inne att använda ordet "liksom" i tid och otid. Det räcker inte med ett "liksom" per mening utan det är flera stycken. Efter fem minuter tappar jag koncentrationen på själva innehållet i samtalet och börjar i stället räkna alla liksom.
Jag är säker på att massor av intressanta intervjuer förlorar lyssnare pga. liksom-inflationen.
Eller någon annan ord-inflation. Typ, alltså.
När folk blir intervjuade i radio och TV borde de kanske efteråt lyssna på hur de uttryckte sig.
Och tänka på det nästa gång de ska prata mer officiellt.
I veckan var det två, tre mycket trevliga, intressanta och pålästa kvinnor som hela tiden sa detta ord.
Ibland börjar till och med reportern/journalisten att låta liksom en härmande papegoja.
Oskicket är mycket smittsamt.
Ha en typ trevlig helg!
Minns ett sommarprat där "liksom" hade huvudrollen. Skulle personen inte använt ordet "liksom" hade inte mycket blivit sagt. Troligen jobbigt att lyssna på sig själv efteråt.
SvaraRaderaEfter X antal "liksom" blir det bara det ordet man hör. Å andra sidan, jag lyssnar hellre på "liksom" än svordomar.
RaderaHär i USA säger många ordet “like” ofta flera gånger i samma mening. Inte i betydelsen att man tycker om något utan det är ett utfyllnadsord, precis som “liksom”. Något jag har reagerat på är hur väldigt ofta människor svär i svensk TV. Det gör man inte på det sättet i amerikanska program. Tycker det är litet otrevligt faktiskt.
SvaraRaderaOch “nysvenskan” känns svår att förstå tycker jag och jag har problem att höra alla ord.
Kramar!
Det är trist att svordomar, könsord och andra plumpheter blir mer och mer vanliga både i media och ute i samhället. I alla fall här. Tror att vissa människor vill chocka, verka tuffa och vara "tvärt emot". Som en slags protest mot vanlig hyfs. Men egentligen är det bara infantilt.
SvaraRaderaHar alltid tänkt att engelskans "like" används precis som svenskans "liksom". Och, som sagt, när dessa ord ständigt upprepas i varenda mening så slutar man höra de andra – viktiga! – orden. Man tappar fokus.
Varm kram från kyligt Norrbotten!