Eftersom ugnen ändå var varm efter lördagens middagmat så passade det bra att baka en äppelkaka (dubbel sats!) att lägga i frysen. (För oväntat besök.) Sagt och gjort. Jag blandade ihop ingredienserna, skalade och rev äpplena och fyllde formen. Sedan var det dags att dofta lite kanel över hela härligheten innan gräddningen. Jag greppade en kryddburk, kollade att det var kanel och strödde över.
-
Men det såg konstigt gult ut och det luktade ännu konstigare. En ny titt på burkens etikett gav svaret: CURRY - KARRY. Antagligen hade jag råkat hålla fingrarna över CURRY, såg bara KA... - och DET stämde ju.
-
F..BASKAT!!!
-
Medan orden "klantmaja" och "vimsgumma" föll ur min mun försökte jag skala av äppelkaksytan så gott det gick. Sedan över med ett lager (riktig) kanel.
-
Tyvärr lyser det alldeles för currygult bland den bruna kanelen.
--
Avsmakningen blir spännande.
--
Spännande påhitt av dig!!
SvaraRaderaJag älskar kokoskakor!
Äppelkakan såg väldigt läcker ut. Du har inte alls varit klantig, du har bara funnit en ny och spännande kryddning.
SvaraRaderaÄppelkakan går att äta, trots lite currysmak i vissa tuggor. Jag undrar vad min nästa köks-flopp ska bli?
SvaraRaderaDet är nog på det här sättet nya, spännande recept kommer till! Det kunde ju ha blivit alldeles fantastiskt! För vem skulle kommit på peppar på jordgubbar eller ädelost på pepparkakor annars...
SvaraRadera