lördag 23 oktober 2010

ÄPPELKAKA MED STING

Eftersom ugnen ändå var varm efter lördagens middagmat så passade det bra att baka en äppelkaka (dubbel sats!) att lägga i frysen. (För oväntat besök.) Sagt och gjort. Jag blandade ihop ingredienserna, skalade och rev äpplena och fyllde formen. Sedan var det dags att dofta lite kanel över hela härligheten innan gräddningen. Jag greppade en kryddburk, kollade att det var kanel och strödde över.
-
Men det såg konstigt gult ut och det luktade ännu konstigare. En ny titt på burkens etikett gav svaret: CURRY - KARRY. Antagligen hade jag råkat hålla fingrarna över CURRY, såg bara KA... - och DET stämde ju.
-
F..BASKAT!!!
-
Medan orden "klantmaja" och "vimsgumma" föll ur min mun försökte jag skala av äppelkaksytan så gott det gick. Sedan över med ett lager (riktig) kanel.
-
Tyvärr lyser det alldeles för currygult bland den bruna kanelen.
--
Gräddad och klar: Äppelkaka med curry och kanel.
Avsmakningen blir spännande.
--
Vissa kryddor börjar med KA.
--
Cocoskakor - utan vare sig curry eller kanel.
-
För att få lite upprättelse efter äppelkakefadäsen så bakade jag även några cocoskakor. De blev bra. (Säkert för att de var kryddfria.)
--
Vilka är era vimsigheter i köket?

4 kommentarer:

 1. Spännande påhitt av dig!!
  Jag älskar kokoskakor!

  SvaraRadera
 2. Äppelkakan såg väldigt läcker ut. Du har inte alls varit klantig, du har bara funnit en ny och spännande kryddning.

  SvaraRadera
 3. Äppelkakan går att äta, trots lite currysmak i vissa tuggor. Jag undrar vad min nästa köks-flopp ska bli?

  SvaraRadera
 4. Det är nog på det här sättet nya, spännande recept kommer till! Det kunde ju ha blivit alldeles fantastiskt! För vem skulle kommit på peppar på jordgubbar eller ädelost på pepparkakor annars...

  SvaraRadera