måndag 12 september 2011

EN HÄNDELSEFATTIG DAG, TACK


Gårdagens datum, 11 september, har för alltid etsats sig fast i våra minnen som ett datum fullt av terror och olyckor, fasa och förfäran. Vi minns de fruktansvärda bilderna av flygplanen som flög in i World Trade Center i New York. Och vi minns mordet på Anna Lind.

Under årens lopp har det inträffat många hemska och tragiska händelser just detta datum. Det var nästan så man gick till sängs på lördagskvällen med en viss obehagskänsla: "Hoppas innerligt att det inte händer något förfärligt igen."

Men tack och lov, den 11 september 2011 passerade lugnt, utan några nya hemskheter eller olyckor. Människor på den andra sidan Atlanten fick minnas och hedra sina nära och kära lugnt och värdigt. 

I vår egen närhet händer det naturligtvis saker som personligen påverkar oss betydligt mer än det som sker en bit ifrån. Varje dag på året är det alltid några av oss som drabbas av sjukdomar, olyckor, dödsfall, tragedier.

Egentligen kanske vi alla behöver en dag för eftertanke. Ung eller gammal så kan det vara bra att fundera över hur fort våra liv kan förändras. Ingenting i vår tillvaro är statiskt och säkert. Det har vi verkligen blivit varse den senaste tiden - bl.a. genom vansinnesdådet på Utöya i juli och flygplanskatastrofen i Ryssland förra veckan.

Om vi en stund då och då grunnar över livets föränderlighet, så tar vi förhoppningsvis vara på nuet bättre. Det är det vi har och lever i. Och bör njuta av.

Tack för lugna, händelsefattiga dagar. 
-----------------------
I kväll sänds ett nytt avsnitt av TV-programmet "Maestro", där några kända svenskar ska lära sig att dirigera en orkester. Man kan väl säga att det går... så där.

Om ni klickar på länken nedan så får ni se en MYCKET ung dirigent som faktiskt verkar klara jobbet flera gånger bättre än våra kändisar.

Och här är killen ett år yngre - hemma i vardagsrummet:

Denna regniga måndagskväll kurar vi i bästa fåtöljen med en kopp gott te. Må väl!

5 kommentarer:

 1. Man andas ut när 11 september är över. Jag har alltid en obehaglig känsla av att just detta datum kan någon galning slå till.

  SvaraRadera
 2. Jättebra länkar!Jag knyckte dom,tack,tack!

  SvaraRadera
 3. Gunnel: Precis så kände jag när söndagen var över - jag drog en suck av lättnad. Men i och med det så inser jag också att jag ger galningarna vad de är ute efter. Deras mål är ju just att sprida fruktan och otrygghet.

  Yvonne: Varsågod! Vad månne det bliva av den lille grabben? En ny von Karajan?

  SvaraRadera
 4. Idag blir det en händelserik dag...........

  SvaraRadera
 5. Mufflo: Bara positiva händelser då, hoppas jag.

  SvaraRadera