fredag 2 september 2011

GLAD HÖST

Från och med idag är det höst på ytterdörren.

September. En härlig och vacker månad. Fortfarande är ju träden övervägande gröna, men för varje dag singlar allt fler gula löv mot marken.
Jag gillar hösten.
Utomhus:
Hög, klar krispig luft. Vackra, sprakande färger. Blek, lågt stående sol kastar långa, spännande skuggor. Doft av fuktig jord och multnande löv. Bär och svamp. Fåglar som samlas inför den långa resan söderut. Långa, sköna promenader. Ett kravlöst, ostressande, lugnande mörker.

Inomhus:
Kura skymning. Tända ljus. Mysa, pyssla, skriva, måla, sy, lyssna på musik (hm, ja, i alla fall med ett öra), se ett bra TV-program, läsa en god bok, träffa släkt och vänner, ägna sig åt (roligt) hushållsgöra, t.ex bakning och matlagning.
(De tråkiga hushållsgöromålen - städa, torka fönster, m.m. kan vänta - nu tar mörkret över alltmer och då märker man inte några dammtussar och smutsiga glasrutor.)

Dagens inlägg slutar med två frågor:
1. Vad tycker ni om hösten?
2. Hur gör man för att njuta av den - eller stå ut med den - på bästa sätt?

Ha en riktigt skön fredagskväll.

7 kommentarer:

 1. Jag gillar hösten och våren bäst. Lagom varmt och härlig luft!

  SvaraRadera
 2. Helena: Hösten har bara en nackdel i jämförelse med våren - den följs av en alldeles för lång och kall vinter. Annars håller jag helt med dig - lagom varmt och härlig luft.

  SvaraRadera
 3. Hösten är en fin årstid och det bästa man kan göra är att njuta av den på det sätt som passar en bäst. Jag gillar att gå i naturen, njuta av höstfärgerna och den friska luften.

  SvaraRadera
 4. Gunnel: Ja, och t.o.m. riktigt regnruskiga höstdagar kan vara mysiga.

  SvaraRadera
 5. Jag delar precis din känsla för hösten... utom kanske just idag när jag stått ute och studerat broar i hällande regn heeeela dagen! :-)
  Att fixa och pula lite hemma är också mysigt efter sommarens flängande hit och dit...

  SvaraRadera
 6. Bra sätt att välkomna hösten.

  SvaraRadera
 7. LeiaMia: Vi är många som gillar hösten. Jag har aldrig förstått mig på dem som tycker att den är trist och jobbig. Men en hel dag i hällregn kan förstås vara mindre trevligt. Betydligt mysigare att vara inomhus, speciellt efter sommarens "vilda ute-liv".

  Mufflo: Den är SÅ välkommen. Men för tillfället kunde den bjuda på lite bättre väder. Vi har haft flera dagar av regn och rusk och idag har det blåst så träden var "aviga". Konstigt att de inte går av.

  SvaraRadera