måndag 8 juli 2013

SOMMARMARKNAD, KONST - OCH FRU BLOMKVIST

Under tre dagar är det marknad i stan. Idag, på första dagen, hade vindarna onödigt bråttom men solen strålade och både marknadsbesökare och försäljare såg glada och nöjda ut. Det är lite folkfest och det är trevligt. Väninnan G och jag träffades för en liten titt på marknadsstånd och folklivsmyller.

Enda nackdelen med staden - och mycket folk - är alla ljud. Idag var det värre än vanligt att vara hörselskadad och ljudkänslig. (Lite gnällig måste man få vara...)

Det blev inga inköp, men i ett marknadsstånd lockade man med riktigt smarrigt bröd, så ett par smakprov av det fick följa med till väninnan som skulle bjuda på fika innan jag fortsatte hemåt. 
På väg till vännernas boning passerade vi detta gamla hus som fått gaveln färgglatt smyckad tidigare i sommar. En piffig kontrast till den stiliga, gamla byggnaden som för länge sedan hyste stans enda postkontor.
Bilden är tyvärr lite mörk, tagen med mobilen just när solen blygt gömde sig bakom några moln. 
På en byggnad snett emot den färgglada husgaveln fanns också dekorationer att upptäcka, dock lite mer diskreta - källarfönster med fina franska-liljan-galler.
Jag gillar att speja efter utsmyckningar och detaljer på byggnader. Det finns mycket vackert att titta på, även om norra Sverige inte har det rika utbud som man kan se på hus söderut.
Men, men... väl hemma hos väninnan och hennes man, vad får jag se utanför närmaste grannens dörr?
Jo, söta fru Blomkvist med blomma både i hår och famn!
Där på loftgången stod hon! Alltså "makan" till min trädgårdsmästare Blomkvist.
I det här inlägget presenterade jag honom närmare.

Åh, vad jag önskar att jag hittat även henne på loppis och inte hos vännernas granne. Blomsterflickan stod ju på alldeles fel ställe.
Det där paret borde få vara tillsammans!
Jag visste inte ens att det fanns en kvinnlig variant av min blomsterkille. Kul att få veta! Med lite tur så dyker hon upp igen någonstans. Och är till salu!
Jag håller tummarna - jag gillar det där paret.

Må gott i sommarvädret!

2 kommentarer:

  1. Antagligen har herr och fru Blomkvist gått skilda vägar precis som så många andra äkta par gör. Visst verkar de passa bra tillsammans men man vet aldrig hur de egentligen hade det därhemma. Allting är inte som det ser ut på ytan.

    SvaraRadera
  2. Det här paret håller ihop - de är ju "ihopsvetsade". :-)

    SvaraRadera