måndag 9 september 2013

VECKANS KARAMELL = HÖSTENS VACKRASTE TV-SERIE

... är - utan konkurrens - Italienska trädgårdar, den bästa och vackraste TV-serien just nu. En riktigt smarrig karamell att njuta av under fyra mörka höstveckor.

Serien går i SVT Kunskapskanalen och ordinarie sändningstid är fredagar kl 21:00, repriser (enligt min TV-tidning) måndagar kl 12:00 och tisdagar kl 22:50.
Under 30 dagar kan varje avsnitt även ses på SVT Play.

I fredags visades den första delen, med underrubriken Rom. Andra delen sänds nu på fredag och handlar om trädgårdarna i och omkring Florens.
Monty Don
(Bild: Wikipedia)
Engelska trädgårdsexperten Monty Don kommer att resa runt hela Italien och berätta om allt det sköna som finns där i trädgårdsväg. Och det är inte lite, det.
Monty Don har gjort flera trädgårdsserier, bl.a. Around the world in 80 gardens, som också sänts i Kunskapskanalen.

I fredags satt jag som ett tänt ljus och var genomlycklig i en timmes tid. Naturligtvis spelade jag in programmet för att kunna se det igen... och igen. Varje avsnitt kommer att hamna på DVD. Det här blir veckans prio ett när det gäller TV-program, åtminstone för mig.

Är ni det minsta intresserade av trädgårdar, vattenkonst, arkitektur, kultur och historia eller bara vill titta på vackra scenerier så missa inte denna ljuvliga serie.

Klickar man in BBC Italian gardens på Google så kommer denna sida upp. Där finns flera videor att se, bl.a. detta ca 9-minuters klipp från fredagens Rom-avsnitt.
-----
Idag, måndag kl 16:50 i SVT1, (med flera repriser under veckan) sänds ett nytt avsnitt ur finlandssvenska serien Strömsö, också mycket sevärd.
För mig är den nog prio två. Tillsammans med flera andra bra program...

Det verkar bli en fin TV-höst.

5 kommentarer:

 1. Jag såg den långe mannen i "Around the world", så jag kan tänka mig att även detta kommer att avses (kan man säga så?). Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Åh, tack för påminnelse och upplysning!
  Jag hade tänkt se det i fredags men ett surströmmingskalas kom i vägen

  SvaraRadera
 3. Italien - ack vore man där. Men det är inte så dumt på TV heller.

  SvaraRadera
 4. Mira: Varsågod! Jag puffar hämningslöst för denna fantastiska serie. ;-) Den bör/får inte missas!

  Viola_T: Vackra italienska trädgårdar... eller härlig surströmming? Svårt val! Tur att trädgårdarna går i repris!

  SvaraRadera
 5. Gunnel: Du, lyckosten, har ju varit där! Jag får nöja mig med TV:ns bilder. Men de är klart bättre än ingenting. Med stor ruta så blir de riktigt pampiga.

  SvaraRadera