tisdag 13 maj 2014

FY FÖR SPAM-SPRIDARE! (Veckans påse nötter)

Nu är det dags för...
... eller ÅRETS påse nötter.

I februari skrev jag både här på Snaquesaligt och på min andra blogg, Pyssel och Pinaler, om att den senare hade drabbats av massor av spam-kommentarer. Det var alltid anonyma avsändare som naturligtvis förväntade sig att någon skulle klicka på deras bifogade länkar.

Det kan de ju fortsätta att drömma om! Jag hoppas att ingen går i den fällan.
(Skräpet låtsas vara reklam för kläder, väskor, tatueringar, m.m.)

Som tur var hamnade det mesta av skräpet precis där det hörde hemma, alltså i "sophinken". Men någon gång hände det att ett enstaka slank igenom spamfiltret och kom in på bloggen.
Och det retade/retar mig.
"Anonym sa..."

Jag bestämde mig för att lägga in "bevisa att du inte är en robot"-funktionen på Pyssel och Pinaler för att se om det skulle hjälpa. Och, ja, det gjorde det. Istället för en enorm mängd skräpkommentarer har det minskat till några få.

Tyvärr har nu korkskallarnas påhitt istället börja fylla sophinken på Snaquesaligt. Detta var ju väntat -- jag nämnde redan i februari att det nog bara var en tidsfråga.
Dumhet har ju inga gränser och låter sig svårligen stoppas.
  
Egentligen vill jag inte att seriösa kommentatorer ska behöva slösa tid på att tyda och skriva in de där förvrängda bokstäverna/siffrorna -- det ska vara enkelt att kommentera.
Men vad gör man? Jag blir så less på det här tjafset.

Jag hoppas att ni, mina trevliga bloggläsare, i fortsättningen står ut med att bevisa att ni inte är robotar. De lömska spam-spridare som gömmer sig under anonymitetens skynke och försöker lura folk ska absolut inte ha en rak och asfalterad väg till kommentarsfunktionen.
Fy på er, spam-spridare!
Shame on you, spammers!

8 kommentarer:

 1. Jag kommer nog att härda ut trots allt ;) eftersom jag tycker om din blogg.
  Numera tycks siffrorna komma snabbare om man provar en gång till. Jag tycker faktiskt att bokstäverna är knepiga ibland.
  Visst är det jobbigt med spam.

  SvaraRadera
 2. Inte heller jag bangar för captcha (robotfilter), utan hejar frejdigt på, precis som vanligt! :)

  SvaraRadera
 3. Anne-Marie: Tack för att du inte överger mig! ;)
  Oftast är siffrorna mycket lättare än bokstäverna som kan vara helt hopplösa att tyda. Ibland får man trassla flera gånger.

  Mira: Vilken lycka att jag har så fina och tålmodiga kommentatorer! Nu ska spammarna få sig en match! ;) Och - hurra! - idag var det spamfritt på båda mina bloggar! :D

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig riktigt förstått vad våra spam-spridare har för glädje av sin sport. Igår hade jag 8 stycken i skräpkorgen och några av dem hade inte ens en adress att klicka på.

  Mot dumheter kämpar vi alla förgäves.

  Nu blir det tredje gången gillt med de svårlästa bokstäverna.

  Nu blir det femte gången.

  SvaraRadera
 5. Samma som ovan14 maj 2014 09:39

  Efter nionde gången med de knasiga bokstäverna upptäckte jag att felet låt i min egen bloggadress. Komma, i stället för punkt gjorde det hela lite svårskickat.

  SvaraRadera
 6. Gunnel: Spammare har väl samma hjärnbrist som vandaler och liknande - de gillar att förstöra och sabotera.
  Dumheten slår ständigt nya rekord. Och den siste dumskallen är ännu inte född.

  Tänk vad ett litet komma kan ställa till med! Men när du börjar skriva "www" i bloggadressen, kommer den inte upp då, rättstavad, och bara att klicka på? Det gör den här.

  SvaraRadera
 7. Man får stå ut med verifieringskoden, på något sätt måste man få bort skräpkommentarerna. Konstigt nog så har jag klarat mig än så länge, men det är väl bara en tidsfråga förstås

  SvaraRadera
 8. Helena: Man förstår bara inte dessa spam-spridare. Jag håller tummarna för att du ska slippa dem.
  Skräpfiltret på Blogger fungerar riktigt bra, men alla kommentarer kommer till e-postlådan och den svämmar nästan över emellanåt av all spam. Men trots detta så är det toppen att kunna se när det droppar in kommentarer. De trevliga gör en så glad!

  SvaraRadera