måndag 30 mars 2015

EN BLÅSKIMRANDE GULDKANT

I min lilla värld kan jag känna stor tacksamhet över att jag har förmågan att glädjas åt de små tingen och händelserna i livet. Jag behöver inte lyx och flärd och spänning för att njuta av tillvaron. Små, triviala saker kan förgylla hela dagar.

Trots krämpor så har jag det egentligen mycket bra. Naturligtvis skulle jag önska mig bättre hälsa, men under den största delen av mitt liv så har både kropp och knopp fungerat bra och då måste jag vara nöjd. Det finns så många som under sitt liv aldrig fått uppleva en enda frisk dag. Och märkligt nog är det ofta just de människorna som är de mest glada, lyckliga, tacksamma och energiska. Det verkar som om sann livsglädje och förnöjsamhet inte alltid går hand i hand med hälsa, rikedom, ära och berömmelse. Personer som har "allt" är minsann inte alltid de lyckligaste.

Sådana här tankar och funderingar dyker upp i min skalle emellanåt. Som t.ex. i fredags när jag plockade och pysslade runt här hemma.
På diskbänken har jag två pumpflaskor med diskmedel respektive flytande tvål.
Flaskorna var från början fyllda med produkter från det välkända amerikanska företaget Avon som åtminstone förr alltid hade vackra och/eller roliga förpackningar.
Dessa pumpflaskor pryder sedan länge min diskbänk och är både snyggare och mer praktiska än vanliga diskmedels- och tvålflaskor.
 Tillbaka till fredagen. Det var dags att fylla på ny flytande tvål och jag hällde över från tråkig plastbehållare till betydligt snyggare Avon-flaska. (Som för övrigt ska föreställa en ananas.)
Då slog det mig: Vilken underbart vacker färg det var på tvålen! Den skimrade i turkos.
Jag blev riktigt uppiggad. Och sedan har jag fortsatt att glädjas åt det medelhavsblå innehållet varje gång jag är i närheten av diskbänken. Och, ja, under en dag är det ju ganska ofta...
Kanske låter detta lite knäppt men då får det göra det. Jag tar bara vara på vardagens guldkanter.
Jag tycker det är fint att man kan göra det. 
 Det känns trösterikt på något sätt.
Flaska som ska likna en gammaldags pump. 
Ha en fin påskvecka!

6 kommentarer:

 1. Härligt med små glädjeämnen.Man borde ta tillvara sådant .Jag är nog lite sådan också.Glädjer mig åt små vardagsprylar.Just nu är jag mest gnällig.Blir så trött av min medicin.MÅSTE prata med doktorn imorgon.Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Yvonne: Om det bara vore "stora" saker och händelser som stimulerade skratt- och må-bra-centrum i hjärnan så blev det glest mellan leendena.
  Stackars dig som både har värk och är trött. Då får man vara gnällig!(Mediciner kan verkligen ställa till det.) Hoppas doktorn kan hjälpa.

  SvaraRadera
 3. Visst ska man glädjas åt de små sakerna i livet. Man har så mycket roligare när man kan det. Just den här dagen har jag bara gäspat så jag gläder mig åt att sängen finns inom räckhåll och gärna tar emot min gamla trötta kropp.

  SvaraRadera
 4. Vad fint att du kan glädjas åt "små saker" som två och tvålflaskor. :) Verkligen en vacker ananasflaska och nog ser tvålen riktigt fin ut i den flaskan.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Gunnel: Sängen är definitivt ett glädjeämne. Speciellt när man är pömsig. Jag tror vädret är orsaken till pömsigheten. Grått, disigt och det vräker ner snö. Vi hade kunnat vänta länge än med att ställa om till sommartid...

  SvaraRadera
 6. Anne-Marie: Svart är min favorit"färg" men på andra plats kommer turkos. Och tvålfärgen blev så vacker i pumpflaskan. Den blir lite extra glittrig. Kanske bidrar ananasdekoren på glaset. (Originaltvålen från Avon var ananasgul och skimrande.)
  Kram!

  SvaraRadera