lördag 20 augusti 2016

MÄSTERKOCKEN FRÅN FÖRR

Minns ni en receptklubb som hette Mästerkocken och var populär på 1970-talet?
 Varje månad fick man 24 nya receptkortkort och om jag minns rätt så var priset 8.90 kr för dessa. Jag tror jag har alla kort, drygt 700 st. Man fick en plastlåda att förvara receptkorten i.
Jag kan inte påstå att jag har nött ut korten även om många av recepten säkert var/är både goda och hyggligt lättlagade. Det recept som jag använt mest är nedanstående.
Senast igår blev riskransen med räkor fredagsmiddag.
Klickbara bilder.
Numera "höftar" jag när jag blandar ingredienserna. Och den här gången blev det turkisk yoghurt (fett 10%) istället för vispgrädde för att få ner fettmängden  majonnäs och jordnötter är ju inte precis fettfria. I alla fall så blev det helt okej.
Fredagsmiddagen.
Jag hade pressat ganska mycket citronsaft över räkorna så det passade bra med en djuptallrik. Förresten så är djuptallrikar praktiska till mycket annat än soppa. Jag använder dem ofta till alla möjliga rätter. Mindre risk för spill. Speciellt om man vill äta framför TVn.
Och det vill man ju ibland.
 
Till efterrätt blev det frukt.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Visst minns jag Mästerkockens receptklubb och plastkorten där man samlade recepten. Hade själv en låda men den fick gå till Återvinningen i samband med flytten till mindre bostad. Mästerkocken fick inte plats längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lådan är lite otymplig och skrymmande; jag har den längst ner i en hylla i arbetsrummet. Jag skulle vilja ha en livs levande mästerkock i hemmet. Honom/henne gjorde jag gladeligen plats för. Gärna Ernst K - då fick man snyggt hemma dessutom.

   Radera
 2. De där receptkorten har funnits hos mig med för länge sedan. Jag tycker ditt förslag om en alldeles egen Ernst låter väldigt lockande. Var beställer man en sådan? Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mästerkockens recept var populära ... i alla fall tills vi fick internet. ;) Och med tanke på allt man kan beställa där så borde det väl även gå att beställa en Ernst. Kan man inte klona honom?
   Må gott du också!

   Radera
 3. Jag tror nog att det var den receptlådan mamma hade, undrar vart den tog vägen? Det måste jag fråga henne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta det sena svaret - har inte haft datorn på.
   Mästerkocken hade en del bra recept. Då och då kan man se dessa receptlådor på loppisar ibland. Din mamma kanske bara ställt undan sin.

   Radera