torsdag 11 augusti 2016

MÖRKRET SÄNKER SIG

Nu börjar mörkret smyga sig på även i den somrigt nattljusa delen av landet.
(Klickbara bilder.) 
Molnig himmel igår kväll vid 22-tiden.
Och en mindre molnig himmel en timme senare, vid 23-tiden.

Idag går vi in på andra tredjedelen av augusti. Förvånat blickar vi bakåt och undrar:
Vart tog den här sommaren vägen? Det var ju nyss vår.
Fortfarande är det sommar men hösten börjar viskande komma med små antydningar att den är på gång. Löven på några av björkarna som kantar vägen här utanför har börjat se lite ledset murriga och halvvissna ut. Medan andra är hur glatt sommargröna och fräscha som helst. Kanske är det med björkar som med människor, några vissnar tidigare än andra.

Jag älskar hösten, har alltid gjort det. Men ändå så är det med ett visst vemod varje år jag lämnar sommaren och vandrar in i hösten. Åtminstone i början, i brytningstiden mellan sommar och höst.
För många är nog just det här årstidsskiftet det jobbigaste. Höst till vinter, vinter till vår, vår till sommar är okej men att släppa taget om varma, soliga, lediga sommardagar känns mindre roligt.

Hoppas hela landet får en varm och vacker sensommar och höst.
Augusti och september kan vara alldeles underbara.

10 kommentarer:

 1. Det ska bli skönt att börja elda i kaminen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värme med hög mysfaktor. :)

   Radera
 2. Vi har rejält kallt om nätterna redan och dagarna liknar inte precis några soliga sommardagar. Nu har det tack och lov lovats lite varmare väder igen. Augusti brukar alltid vara en fin sommarmånad så jag hoppas det fortsätter så i år med. Höstfärgerna är fina, men jag vill nog gärna ha kvar sommaren så länge det går. Höst och vinter är bra planeringstider för kommande sysselsättningar, och det kan också vara kul. Ha det gott i norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt ganska fint med årstidsväxlingar. Och som du skriver, höst och vinter är bra för planering. Eller bara för mys och pyssel överhuvudtaget.
   Igår vid lunchtid fick vi världens hagel- och regnskur. I ca fem minuter. Sedan sken solen igen. Lite aprilväder över vissa augustidagar. :)
   Önskar dig och de dina en skön helg.

   Radera
 3. Mörkare moln är i gårkväll har sällan synts på vår himmel. Även jag tog bilder och visst var det en dramatiskt himmel vi fick beskåda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret är, om inte annat, rätt omväxlande just nu. Man hinner i alla fall inte bli less på det.

   Radera
 4. än i gårkväll ska det heta. Tangenterna lyder inte alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tangenter kan vara otroligt motsträviga.

   Radera
 5. Och ändå har inte dessa mörkögda augustinätter infunnit sig då man kan sitta på balkong eller altan med tända lyktor och njuta långt in på småtimmarna. Ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Sammetsnätter" är inte så vanliga här uppe. När kvällarna börjar mörkna i norr så blir det, oftast, också svalare i luften. Just nu är det bara 9 grader. Men mörkt är det. ;) Jag kan avundas er mörka, ljumma sensommarkvällar.

   Radera