söndag 6 november 2016

TITTA DET SNÖAR!

Nu när snön och vintern har kommit så måste ju bloggen följa med i årstidsväxlingen.
Alltså blir det vintrig header och t.o.m. ett försiktigt snöfall.
Som ni vet så är jag barnsligt förtjust i animationer.
Om ni vill ha snö på er egen blogg så kan ni klicka på den blå gadgeten Fixa Din Blogg långt ner i högerspalten. Gårdagens inlägg där visar hur man enkelt fixar snöfallet.
Den här bilden tog jag vid 13:30-tiden idag. Solen sken och termometern visade 9 minusgrader.
Än så länge är det bara någon centimeter snö och om jag får tycka så är det precis lagom.
Om tre veckor har vi faktiskt första advent  ofattbart!  och då är det ju mysigt med lite vitt utanför fönstren.
(Klickbara bilder som vanligt.)
En söt snögubbe som verkar fundera över om vintern har kommit för att stanna så han vågar sig ut.
Jag måste bara lägga in den här bilden från Pixabay på sötnosen i snön.
Nästan förbjudet att vara så gullig.

Ha en god start på vintern!

12 kommentarer:

 1. Jag tycker det är vackert när det snöar, men jag fattar inte varför det ramlar ner och lägger sig. Det hade varit lika vackert om det snöat uppåt och då hade jag sluppit att det smälte på marken och blev rena lervällingen....åtminstone i Skåne. Vi har aldrig vita vackra vintrar längre. Nu längtar jag till advent och lite ljus. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackra vita vintrar ... jaaa! Oftast har vi sådana men även här uppe har det varit mycket regn, slask och halka de senaste åren.
   Jag älskar advent, den är den mysigaste tiden på hela året. Och så räcker den en stund; själva julen är ju över på tre dagar.
   Hoppas ni får lite vitfluff som ligger kvar under december. Må gott!

   Radera
 2. Så fint med snöfall! I vekliga livet får jag nog tyvärr vänta lite till så det får anstå även på bloggen. Men vänta bara :-) Har försökt i några år få till flingfall som jag har haft tidigare på bloggen, men inte lyckats. Tack för tips Annica!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Jag har också letat efter snöfall att ha på bloggen och nu kom Fixa Din Blogg lägligt med lösningen. På den bloggen kan man få många bra tips alldeles gratis.
   (Apropå tips, igår skrev jag om en användbar pryl på min andra blogg, Pyssel och Pinaler. Klicka på den blå knappen i högerspalten så kommer du dit.)
   Ha det gott!

   Radera
  2. Tack igen. Nu är det dags för snöflingor även på min blogg. Finfint!

   Radera
  3. Varsågod igen! :) Trevligt med mjukt dalande snöflingor. Rofyllt.

   Radera
 3. Snön faller vit över bloggen. Utanför mitt fönster kan jag se en blå-grå himmel som knappast tänker släppa från sig några flingor. Vattnet går i vågor så ingen is ännu. Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snön får hellre falla över bloggsidan än utanför fönstret. Det beror på att snö, IRL, innebär risk för halka. Och jag hatar isigt, halt underlag för mina vinterskor. Utan halkrisk vore snön helt okej.

   Radera
 4. Naw...Så vacker "voffs" & snö i bloggen är vackert!
  Pst...Jag har stora flingor om någon är intresserad ;)
  Kontakta mig genom bloggens menylist i såfall.

  /Ha de´

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit, fru Eriksson! :) Ja, vovven är alldeles underbar! Snö är fint, speciellt framemot advent vill man se ha vitt på marken.
   Ha det gott!

   Radera
 5. Hej, här har det snöat hela dagen men inget vidare täcke än så länge. Hjo-Hjo är ingen rullehund, varken i snö eller sand. Badhund däremot. Men nu är det för kallt, 2 grader i Vättern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är snölagret precis så att det täcker marken. Inte mer än så. Det behöver inte bli mer. --- Med den vattentemperaturen är det nog mest hälsosamt för Hjo-Hjo att strunta i Vättern-doppen tills vidare.
   Må väl!

   Radera