torsdag 10 november 2016

VILKET FÖREDÖME

Om drygt två månader, den 20 januari 2017, får USA en ny president, Donald Trump.
Detta stora land med runt 320 miljoner invånare borde ha kunnat hitta en mer värdig efterträdare till den sympatiske Barack Obama.
I mitt tycke har USA gjort bort sig.
I alla fall de amerikaner som röstade på Trump.
En presidents frisyr och favoritgest.

Alla som kämpar för att Sverige ska avskaffa monarkin och införa republik borde tänka sig för både en och två gånger. Nu ser vi vad som kan hända i demokratiska republiker  vem som helst kan bli vald till president. T.o.m. en kvinnoförnedrande pajas utan impulskontroll.
Och just denna pajas tar nu över det mäktigaste ämbetet i världen.
Sådan makt får aldrig en monark.
Jag undrar verkligen hur många av Trumps anhängare som utan att tveka skulle lämna sina vackra döttrar/fruar ensamma med den mannen i mer än tio minuter.
Han har ju själv sagt att han inte kan låta bli vackra kvinnor, han måste bara tafsa på dem.
Han blir ju ett strålande föredöme för andra män och ynglingar ...
Är man bara nog gapig, fräck — och rik — så kan man bli president. I alla fall i USA.

Världen håller andan.
Här skrev jag om Trump första gången.

6 kommentarer:

 1. Framtiden får visa vad herr Trump åstadkommer, men man fruktar det värsta. I USA har man alltid känt stolthet över att vilken amerikan som helst kunnat bli president. Att det inte alltid är så lyckat har vi nu fått lära oss. Tur att vi slipper presidenter i vårt land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om USA hade haft ett vettigt valsystem så hade ju Hillary vunnit eftersom hon fick mest röster totalt. Det här med elektorer verkar både invecklat och orättvist. USA borde moderniseras inom vissa områden.
   Ja, vi svenskar ska vara tacksamma över vår monarki. Den ger lugn, stabilitet och kontinuitet.

   Radera
 2. Jag fattar fortfarande inte att Trump ska bli president. Det vete fåglarna om jag vågar åka och hälsa på min son under de närmaste 4 åren. Ingen vet vad den tokstollen kan hitta på under sin ämbetstid. Jag tycker tiden rusar iväg ibland. Just nu behöver den gå i raketfart, för ingen röstar väl ändå på honom en andra gång....eller???? Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet försöker man förtränga valresultatet. Det är något så uppåt väggarna galet att världen borde stanna upp. Och bara det att massor av folk har demonstrerat över hela USA mot honom efter valet säger ju en hel del. Det har aldrig hänt förr att det förekommit sådana protester mot en nyvald president.
   Läste någonstans att för 16 år sedan hade serien Simpsons haft Trump som president. Som en kul grej på det mest bisarra och osannolika som skulle kunna hända. Verkligheten överträffar återigen dikten.
   Ha det gott i helgen! (Om man nu kan släppa tankarna på skämtet Trump ...)

   Radera
 3. Knappast rätt man. Men som president kan han knappast agera hur tokigt som helst. Men det återstår att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han borde ansluta hjärnan innan han öppnar munnen. Tyvärr blev det ju republikansk majoritet över hela linjen, kongressen, presidenten och högsta domstolen, den sista tydligen redan ärkekonservativ. Så nog kan han ställa till det. Hoppas bara att några i hans närhet har hjärnorna inkopplade.

   Radera