måndag 14 november 2016

VEM VILL VINNA EN ADVENTSKALENDER?

Snart är det advent och då är det dags för adventskalendrar.
Varje år sänder radio och TV sina egna versioner.
Sedan julen 2012 har jag haft min egen favorit, nämligen engelska konstnären Jacquie Lawsons. Jag har skrivit om henne flera gånger och har även ett av hennes e-kort att beskåda i bloggens högerspalt där det uppdateras automatiskt efter årstid/högtid. Jag gillar verkligen hennes trevliga e-konst. Klicka här så kan ni läsa vad jag skrev om Lawson och min första kalender 2012.
Så här ser ikonen för årets kalender (Seaside) ut på datorns skrivbord.
Där är den animerad med fallande snö och en svepande fyrstråle i glasgloben.
(Det är olika miljöer varje år på kalendrarna.)
(Klickbara bilder.)
När man scrollar från vänster ser själva "kalender-staden" ut så här ...
 ... mitten av staden ...
... och längst till höger.

Det går inte att börja tjuvkika i luckorna förrän det är rätt dag i december men däremot finns det blåmarkerade cirklar man kan klicka på redan nu och som innehåller lite olika pyssel.
Man får klä tre olika granar, göra en dörrkrans (tre olika även där) men man kan göra om dem hur många gånger som helst. När man är speciellt nöjd med en design så hänger man dit skylten
ON DISPLAY och så syns den utvalda på kalendern.

Man får även designa fem snöflingor som sedan dalar ner över nejden.
Så här ser mina ut detta år. Än så länge.
Hur man än gör så blir de vackra.
Nåväl, varför berättar jag nu detta?
Jo, i år har jag en kalender över sedan jag sänt till vänner och bekanta.
Och den tänker jag nu lotta ut här på bloggen.
Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar och skriva några ord om varför ni skulle vilja ha en kalender eller varför ni kanske vill ge den till någon annan.

Jag kommer att lägga era namn i en burk och dra en vinnare. Sedan meddelar jag det här på bloggen och så får ni sända mig den e-postadress som kalendern ska skickas till. E-postadressen ser bara jag och den är helt säker hos mig.
Min e-postadress ser ni ganska högt upp i bloggens högerspalt under rubriken KONTAKT.

När jag har skickat kalendern får vinnaren ett mejl — på engelska förstås — från Jacquie Lawson med en kod och info om hur man laddar ner kalendern. I vissa fall måste man ladda ner/uppdatera Adobe Air för att allt ska fungera men det kan man göra via kalender-nerladdningen.

Jag sätter torsdag den 17 november klockan 24:00 som sluttid för min lilla tävling.
Lycka till!
Förresten, har ni sett att det kommit en emoji i raden högst upp när ni är inne på Blogger och skriver inlägg? Den ligger mellan "Infoga en video" och "Infoga brytning". Där finns smileys, tankestreck, danskt/norsk ö (ø) och alla tecken man kan behöva.
Tack Blogger!

Och idag är det diabetesdagen. Och insulinets upptäckare, Sir Frederick Bantings 125-åsdag.
Tack Banting!

10 kommentarer:

 1. Jag är så glad att jag redan fått en kalender. Det är en helt ny bekantskap för mig. Jag såg att det fanns en emoji som hastigast ikväll, men var aldrig inne och kollade. Bra med lite nyheter. Plusgrader hos mig ikväll, så jag önskar dig en varm måndagkväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Advent är en mysig tid och med en Lawson-kalender blir den ännu mysigare. ;)
   Här har senaste veckan varit kall, 12-15 grader, men idag är/var det +1. Och halkigt! Usch! I morgon ska det visst blåsa ca 16 m/s - och snöa. Dubbel-usch!

   Radera
 2. En får tacke för kalendern som du skickade. Ska ladda ner den och klä julgranen med pumlor och glitter. Det kommer ett rött streck under ordet pumlor, vilket det inte borde göra nu när pumlorna äntligen fått sin rättmätiga plats i SAOL.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego! ;) Det fantastiska ordet pumla borde alla använda. (Om man högerklickar på det rödstreckade ordet pumla så föreslås `puma´, `pula´, `rumla´. Knäppt!)

   Radera
 3. Även jag får tacka så mycket för kalendern, som jag haft så otroligt mycket glädje av genom åren. Och upplysningsvis kan jag berätta att det går utmärkt att installera den både hemma och på jobbdatorn, så man inte riskerar att missa någon lucka. Om inte min syster, ninnas . penna @ live . se får någon kalender i år, vill jag anmäla henne till utlottningen. Hon tyckte också mycket om den. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, det är roligt att det inte är bara jag som gillar att kalenderpyssla. Tycker om årets skådeplats - med fyren!
   Ninnas kalender är skickad! :)
   Ha en skön helg!

   Radera
  2. Kul! Jag ser fram emot lucköppningarna och pysslet! Och jag tackar å både mina och Ninnas vägnar. Ta det lugnt och... stilla!

   Radera
  3. Snart är det december - och luckgluttande! Alltid lika trevligt.
   Ha en god lördagskväll.

   Radera
 4. Tack :) Nu har Jeanette hjälpt mig att installera den så jag har en fin ikon på "skrivbordet" på datorn, men jag har inte provat att öppna den ännu, haha, lite feg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Bra att du har den installerad och klar för på torsdag börjar ju "lucköppningen". Men du kan börja redan nu att klä gran, fixa dörrkrans och göra snöflingor. Du vågar! :)
   Ett litet tips: När du vill STÄNGA kalenderbilden så klicka på "Shrink Scene" längst upp till höger. Då dyker det upp en ruta med olika alternativ (bl.a. "Quit" - nej!), strunta i dem utan klicka på krysset som sitter högst upp till höger av alternativrutan. Klart.
   Hoppas du får glädje av kalendern!

   Radera