fredag 30 juni 2017

GALGHUMOR PLUS SMARTA KLOCKOR

Efter tre datorfria dagar (tycker faktiskt att de blivit ganska många den senaste tiden) är det ju dags att önska tålmodiga och trogna läsare en trevlig helg.
Visst duggar fredagarna — och måndagarna — tätt?
Det är lätt att bli lite förvirrad av tidens vinddrag kring öronen.
Om man inte riktigt har ork och lust att städa får man istället försöka att ha lite galghumor.
Skivspelare, TV- och datorskärmar verkar vara rena damm-magneterna.
Den där texten får vara så tills städinpirationen infinner sig.
Jag ska även skriva dit LÅT STÅ! som lärarna ibland brukar tillägga på sina svarta tavlor.
Och på tal om tid ...
 Eftersom batteriet i mitt armbandsur lade av för flera veckor sedan så har just den klockan bara visat rätt tid två gånger per dygn, 07.07 och 19.07. Jag har inte känt för stadsbesök den senaste tiden, t.ex. för att få batteriet bytt, men igår tog jag mig samman och fick många ärenden uträttade.
Förutom batteribytet i den gamla klockan så köpte jag även en ny. Det blev ett armbandsur som inte kräver batteribyte med (o)jämna mellanrum.
Den nya klockan har ett batteri som automatiskt laddas upp av ljus (dagsljus och/eller lampor) genom en solpanel under urtavlan. Smart och miljövänligt. Tekniken kallas Eco-Drive.
Min nya smarta och snygga klocka.
Så skönt att ha en klocka som inte stannat när jag ska använda den.
Nu behöver jag bara lägga den ljust till.
Bild från nätet.

Må ni ha en fin och solig första julidag i morgon.

4 kommentarer:

 1. Vilken fiffig klocka! Det är tur att det duger med lampljus när den ska laddas om den ska användas i Skåne, för här är så mörkt och trist nu så man blir alldeles konfys. Jag tror inte det är julimånaden som börjar i morgon...det är säkert julmånaden. Jag gillar din inställning till dammning och städning i allmänhet. Det finns väl viktigare saker att göra? Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg till om mörka Skåne vill importera lite ljus från midnattssolens län, Norrbotten. Vi har ju ett stort ljusöverskott under sommaren. Här kan man ladda klockor dygnet runt just nu. Utan lamp-hjälp. Men vänta bara, julmånaden närmar sig med raketfart och då blir det lampladdning som gäller för den fiffiga klockan.
   "Livet är alldeles för kort för att städas bort." Så tycker tydligen både du och jag. Och så rätt vi har! Haha, det är bara tråkiga människor som har fläck- och dammfria hem.
   Nattljus hälsning från norr! Må så gott!

   Radera
 2. Nu har vi kommit in i juli, solen strålar, det är sommar och lusten att städa finns inte alls. Man vill bara njuta av sommardagarna.

  Grattis till nya klockan. Du fick ju beröm för god smak redan första timmen du bar den.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Städlusten är inte speciellt stor under kalla vintermånader heller. ;)
   Tack, klockan ligger och lapar ljus vid köksfönstret.

   Radera