torsdag 19 oktober 2017

HELT OACCEPTABELT

Nedanstående är fyra exempel på rubriker från olika media.
 
 
Om man googlar "helt oacceptabelt" så får man 377 000 träffar!
Detta uttryck måste vara det mest använda, utslitna och totalt meningslösa i vårt språk just nu.

Det är naturligtvis oerhört sorgligt att så mycket i vårt samhälle är "helt oacceptabelt" men frågan man ställer sig är:
Vad gör vi åt allt det som är oacceptabelt? Vad händer?
Svaret blir:
Mest ingenting.
Och DET, om något, är helt oacceptabelt.

Detta uttryck har blivit en floskel som politiker och andra makthavare tar till när något hemskt har hänt och de ska kommentera det hemska.
Men de hade lika gärna kunnat säga:
"Nu kommer jag att rabbla några meningslösa ord."
Då hade man åtminstone kunnat ana en viss insikt.

Det går verkligen inflation i vissa uttryck.

6 kommentarer:

 1. Du har helt rätt. Journalister och nyhetsuppläsare älskar "katastroford". Om det regnar mer än en kvart så är det världens skyfall och översvämning behöver bara var en extra stor vattenpöl. När det verkligen blir katastrofer som det ska rapporteras om...vilka ord ska man använda då? Det får väl bli en bunke amerikanska ord som vanligt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Helt oacceptabelt" verkar vara det enda makthavarna kan säga i dessa dagar. Varje gång någon blir intervjuad så är det alltid samma tramsiga kommentar. Är det inte Löfven som säger det så är det någon annan politiker.
   Och så sant att journalister och rubriksättare gillar att blåsa upp det mesta till katastrofläge. Ju mer dramatik och ju svartare rubriker desto fler läsare. Det blir som med pojken som ropade "varg".
   Kram till Skåneland!

   Radera
 2. Det är mycket som är "helt oacceptabelt" just nu, men visst vore det trevligt om politiker använde andra uttryck ibland. Nu vet man i förväg vad den eller den makthavaren ska säga och det han säger är "helt oacceptabelt."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man väntar (förgäves) på att makthavarna börjar mena allvar med sina "helt oacceptabelt". Är det oacceptabelt så visa det genom handling. Tag itu med alla som inte följer samhällets lagar och regler. Det är alldeles för mycket mesighet i detta land.

   Radera
 3. Det vore verkligen bra om beslutsfattarna kunde agera och inte bara “rapa" ord.
  Tyvärr verkar de oftast prata och inte göra lika mycket.
  Helt oacceptabelt är kanske det senaste modeuttrycket.
  Och jag har sett att många kvinnor kommit fram och uttryckt att de blivit utnyttjade på olika sätt vilket givetvis är “helt oacceptabelt". Bra att det kommer fram men frågan är vad som kommer att ske på djupet i samhället.
  Kramar! Det regnar i Weed - skrev precis om denna “världshändelse". ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar bli alltmer av "mycket prat men lite verkstad", som man brukar säga. De flesta höjdare menar säkert väl men det hjälper ju inte att bara låta munnen gå. Man måste ju också skrida till handling.
   Låt oss innerligen hoppas att #metoo sätter igång sundare tankebanor hos de män som inte behandlar kvinnor/flickor okej. Jag kan faktiskt tänka mig att de finns en och annan mullig mansgris som nu går omkring och är lite orolig för att bli avslöjad. Ingen tjej/kvinna ska någonsin utsättas för äckliga killar/män.
   Grattis till regnet! Det är er väl unnat! :)
   Kram till dig — och regnet i Weed!

   Radera