lördag 19 februari 2011

HALLÅ, POSTEN! HÄR ÄR JAG!

Kära Posten, vad i hela världen sysslar ni med?
-
I veckan fick jag ett brev som varit på villovägar i sex (6!) dagar. Det är minsann inte bara Vår Herres vägar som är outgrundliga. Jag har nu fått bevis för att även Postens är det.
På det (tillfälligt) vilsekomna brevet är det klistrat en lapp:
ÅTER AVSÄNDAREN - Adressaten: är okänd.
???????????
Jag har bott på samma adress i snart 25 år!
Om adressen varit som på fotot ovan så skulle jag förstå svårigheterna att hitta mig. Men märk väl: På kuvertet stämde namn, gatuadress, postnummer och ort till sista siffra och bokstav. Men, som tur var hade avsändaren inte skrivit någon avsändare, så då var ju de postanställda tvungna att tänka ett extra varv:
"Innan vi slänger brevet i Det Stora Arkivet så kan vi väl kolla i telefonkatalogen om det finns en Anta S. på den adressen. Finns hon inte där så kollar vi folkbokföringen/Skatteverket. Och, visst ja, numera har vi ju också tillgång till dator och internet. Vi borde kunna hitta henne."
-
Det behövdes säkert inte något omfattande detektivarbete för att finna mig eftersom jag inte lever med skyddad identitet, mitt namn står på min dörr, jag finns i telefonkatalogen och har dessutom under alla dessa 25 år, och till denna adress, fått allt från tidningar, brev, vykort och reklam till trista räkningar.
-
Och, hallå, den här skylten...
... sitter ju på insidan av ytterdörren! Förresten, brevet var inte ens en räkning utan ett efterlängtat privatbrev som jag borde ha fått dagen efter det postades.
Så snälla Posten, jag undrar igen:
VAD SYSSLAR NI MED?

2 kommentarer:

  1. Postverkets anställda sköter inte alltid sitt jobb. Det slarvas ibland.

    Jag ska blogga om Posten i morgon, men det nog mer sim en hyllning

    SvaraRadera
  2. De flesta gör nog sitt bästa. Just "min" sorterare/brevbärare kanske bara hade en dålig dag. Eller är i stort behov av glasögon.

    SvaraRadera