måndag 16 januari 2012

BAO = BÄST AV ORKESTRAR

Tack vare Benny Anderssons Orkester så har de två senaste söndagskvällarna varit riktiga högtidsstunder vid TV:n. BAO är bland det bästa vi har i musikväg i Sverige. Benny Andersson är ett musikaliskt geni, varken mer eller mindre. Han och Björn Ulvaeus har gett oss låtar som kommer att överleva oss alla.

Bilderna (klickbara) har jag, med tillåtelse, lånat från
Blixten & Co, Stockholm.

BAO med Helen Sjöholm i full fart på scen.

Benny och hans musikaliska gäng sprider en enorm glädje varhelst de visar sig och biljetterna till deras föreställningar försvinner fortare än daggen en solvarm sommarmorgon.
Björn Ulvaeus är ju inte kroppsligen med i BAO, men han är ändå med genom sina fantastiska texter till Bennys musik. Man kan tala om högklassig poesi för både sångsolister och publik.

Jag har suttit andäktigt trollbunden, nästan förälskad, framför TV:n och bara njutit - trots att jag numera bara har ett  fungerande öra. Vilket gör att all musik blir till platt mono och ibland lite skrällig. Men jag stortrivs med BAO i alla fall. Kan någon låta bli?

Alla BAO:s medlemmar på plats.

Tommy Körberg och Helen Sjöholm.
En bra orkester kräver bra sångare.

Benny Andersson och Lars Rudolfsson, muntra dragspelare.

Vill man mysa mer med BAO så finns programmen på SVT Play

http://svtplay.se/t/172535/benny_anderssons_orkester


I kväll på SVT 1, kl 20:00 - 22:30 är det Idrottsgalan.
Det brukar vara en trevlig tillställning.

4 kommentarer:

 1. Benny Andersson, vilket musikaliskt geni och BAO är musik när den är som bäst. Genuin glädje bland de medverkande.

  SvaraRadera
 2. Gunnel: Benny och Björn (och kanske hela BAO) borde bli adlade. Precis som man gör i England när man vill hedra och uppmärksamma duktiga människor. Men här är ju sådant borttaget.

  B & B har nog, med rätta, redan fått alla utmärkelser man kan få i Sverige. Helt i sin ordning. Vi kan inte nog berömma och vara stolta över våra genier.

  SvaraRadera
 3. Håller med dej, Bäst Av Orkestrar! Lyssnar på ditt tips just nu... missade del 2.

  SvaraRadera
 4. Viola: Egentligen borde man ha spelat in och sparat programmen. Det hade varit bra att kunna få en dos BAO, lite när som helst. Den orkestern går att överdosera. :o)

  SvaraRadera