söndag 29 januari 2012

MÅNADENS VÄRSTA NÖTPÅSE

Dags att presentera månadens mest härskna nötpåse.

Det måste bara bli...

... kaptenen på M/S Costa Concordia, Francesco Schettino, som på kvällen fredagen den 13 januari "råkade" styra sitt fartyg på grund och sedan snabbt övergav det sargade och sjunkande skeppet och lämnade passagerare och besättning att klara sig bäst de kunde. Hans förklaring var att han snubblat och fallit i en livbåt.
Jo, jo. F-n tro´t.

 Costa Concordia i all sin glans.
En gång ett stolt och vackert fartyg.


Nu ett hemskt slut för många passagerare och en möjlig katastrof för miljön.

Schettino har tydligen medgivit att han gjorde en hälsningsgir till en f.d. kollega som bodde i närheten. Men man har sett att fartyget under ett år har gjort 52 avvikelser från sin rutt, d.v.s. en per månad. Hur kan detta ha fått fortgå? Kaptenen är nu misstänkt för allehanda brott. Det blir intressant att se vad rättegången kommer fram till.

Francesco Schettino kan bli svår att slå när det är dags att kora årets  värsta nötpåse. 

Bilder från Wikipedia.
-----
Njut söndagskvällen!

2 kommentarer:

  1. Han förtjänar verkligen sin nötpåse men innan året är slut är det säkert många som slåss om den tvivelaktiga äran att bli årets nöt. Det är mycket månader kvar, Anta.

    SvaraRadera
  2. Gunnel: Jodå, många kommer säkert att aspirera på titeln ÅRETS NÖTPÅSE, men kaptenen ligger bra till. Det finns ju nötter som gör galenskaper utan att orsaka död och lidande.

    SvaraRadera