onsdag 11 december 2013

SOLNEDGÅNG I DECEMBER

Alla som läser min blogg vet att jag gillar molnformationer.
Här uppe i norr råder mest mörker så här i december. Solen är en kortvarig gäst. Idag gick den upp 09:41 och ner 13:10. Men den kan fortfarande bjuda på otroliga skådespel på himla-scenen.

Dessa bilder från Södra Hamn tog jag idag med mobiltelefonen ca 13:45. Den tiden har det redan börjat skymma. Hur som helst, jag kan bara säga att verkligheten var mycket vackrare än mina bilder. Himlen sprakade av de mest underbara färger. En av de ljuvligaste solnedgångarna på länge.
Klickbara  bilder.
 

Där i bakgrunden, lite till vänster om gatlyktan - just ovanför de bortre bilarna - syns de starka ljusen från de svenska isbrytarna där de ligger vid kaj, redo att ta itu med sitt vinterarbete.

Den gångna helgen var det 21 bistra minusgrader i närområdet. (Och drygt 40 ännu längre norrut. Burr!) I morse visade utetermometern 7 plusgrader vilket gav känslan att man satte lårbenshalsen som insats när man försökte ta sig fram på blöta, svinhala gator och trottoarer.
Det syns på bilden här ovanför att det är isigt blankt där bilarna står.
Undrar just hur många halk-offer man tagit emot på sjukhusets ortopedmottagning under dagen.
Broddar är ett måste - riktigt taggiga sådana.
Ha en fin torsdag.

5 kommentarer:

 1. Nu läser jag ditt inlägg en dag för sent här, men vi hade en alldeles ljuvlig himmel här idag, alldeles rödflammig, såå snyggt!Naturligtvis hade jag inte någon kamera med mig :(

  SvaraRadera
 2. Helena: Det är aldrig för sent att läsa blogginlägg. :-)

  Ibland är himlen så sprakande vacker att om man målade den så skulle det se onaturligt ut.

  Ibland är jag riktigt glad för mobilkameran. ;-)

  SvaraRadera
 3. Mycket vacker himmel. Det har säkert tagits många bilder. Det är så lätt nu när nästan alla har mobil och kan plåta med den.

  SvaraRadera
 4. Nu stiger solen här. Sakta över min slottsgård. I hallen hör fniss och tassanden. Lucia och hennes tärnor förbereder sig. och om åtta dagr börjar solen sitt återinträde på vår himmel. Riktigt härlig Luciadag önskar jag dig!

  SvaraRadera
 5. Gunnel: Denna praktfulla himmel blev väldigt fotograferad har jag sett. Vi var många som snabbt tog fram kamera/mobiltelefon.

  Mira: Tack, hoppas din Luciadag blev varm, mysig och stämningsfull. --- En blek och morgontrött decembersol tittade fram här runt halv tio. Då hade de flesta norrbottniska Lucior redan hunnit lysa upp den mörka morgonen - utan solkonkurrens.

  SvaraRadera