fredag 4 september 2015

EN FRANSYSK VISIT AV AMERIKANER

Under förra veckan städade bloggerskan lite mer än vanligt.
Vilket resulterade i att datorn haft det ganska lugnt några dagar.
Hm ... orsaken till den ovanligt noggranna städorgien var att det skulle komma långväga gäster.
Ända från det stora landet på andra sidan "pölen". En av mina amerikanska tremänningar med make berättade för drygt ett år sedan att de hade bokat en kryssning i och omkring Baltikum. De skulle resa från hemmet i USA den 15 augusti 2015 och undrade om det passade att de efter kryssningen flög norrut för en kort visit hos oss släktingar här uppe.
Förra gången vi sågs var i juni 1989 när de firade midsommar här.
- Ni är så välkomna! sa jag på engelska. (De talar ingen svenska.) Jag fortsatte: Hihi, vi hinner knappast tröttna på varandra om vi ses med ett tidsintervall på 26 år.

Eftersom jag ju ibland mår lite uschligt så "vältrade" jag över det mesta av värdskapet på två av mina brorsdöttrar. Från tidigt i söndags morse till på tisdag eftermiddag delade de glatt sina hem och sin tid med besökarna.
(Klickbara bilder.)
Det var verkligen roligt att träffa A och B igen. Vi konstaterade att vi, tyvärr, blivit både lite gråare och lite rynkigare på dessa 26 år, men vi hade i alla fall inga problem med att känna igen varandra.
Och det kan man ju se som positivt.
Nu är de tillbaka i sitt hem i närheten av San Francisco, Kalifornien, och med sig har de en massa trevliga minnen från kryssningen som tog dem till bl.a. Bornholm, Gdansk, Visby, Riga, Tallinn, Sankt Petersburg, Helsingfors och kryssningens slutmål Stockholm - där de hann äta middag hos min bror och svägerska innan det var dags att flaxa iväg till oss i norr.
Och givetvis hoppas jag att A och B tog med sig några fina minnen även från Norrbotten, som till gästernas ära bjöd på strålande väder.
Lombard Street, San Francisco. Världens krokigaste gata.
Foto: Ken Glaser Jr
Vilken tur att man inte behöver snöröja den gatstumpen!
Vill ni se den söta gåvan jag fick av min tremänning så kan ni titta in på min andra blogg,
Pyssel och Pinaler.

Trevlig helg på er!

10 kommentarer:

 1. Då har vi båda haft USA-besök i sommar. Det är alltid trevligt. Så kul att ni kunde träffas igen efter så många år. Jag var inne och kikade på din present. Nu blev jag sugen på att åka över och gå på HobbyLobby, den jättestora hobbyaffären där. Jag skulle kunna tillbringa en hel dag i den butiken. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen av oss kunde riktigt fatta att det gått så lång tid sedan vi sågs. Det kändes som det var helt nyligen. Det är roligt att man kan ha kontakt med varandra via e-post.
   HobbyLobby verkar vara ett otroligt intressant ställe. Där skulle jag också kunna tillbringa många timmar. Sådana butiker är rena paradiset för oss pyssliga tjejer.
   Kram till dig!

   Radera
 2. Håhå! Av rubriken och första meningarna trodde jag att du städat i din dator och kastat bort lite för mycket. Tur att anledningen till datorvilan var lite trevligare än så. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nog för att datorn säkert också skulle behöva städas men hemmet behövde det mer. I alla fall denna gång.
   Tyvärr var besöket alldeles för kort. A´s mormor och min mormor var systrar. Så det finns massor av släkthistoria att tala om, en del väldigt tragisk. Jag måste fråga A om hon har något emot att jag skriver lite om det här på bloggen. Eller att hon själv gästbloggar här på Snaquesaligt.

   Radera
 3. Trevligt med släktbesök från USA. Vi har också haft några genom åren eftersom min svärmor kom från Detroit. Nisse har ett antal kusiner däröver och dessutom en gammal morbror som fyllt 95.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är både roligt och lite extra spännande med så långväga gäster. Och nyttigt att få träna engelskan.
   Att Nisse har släktingar i USA vet jag, men visst har även du någon släkting där?

   Radera
 4. Jag började undra hur du hade det eftersom det varit tyst här inne. Blev glad att se ett nytt inlägg. Det var tyst den senaste veckan hos mig också men idag blev det ett inlägg.
  Men så trevligt att du fick ditt besök.
  Det var verkligen lång tid sedan ni sågs.
  San Francisco är en mycket vacker stad. Har varit där 3 eller 4 gånger. Den krokigaste gatan är mycket speciell.
  Queen Bee - så gulligt. :)
  Vad är tremänning? Har givetvis hört ordet men nu står hjärnan stilla.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt det är att vara lite "saknad". ;)
   Mina amerikanska släktingars besök var egentligen alldeles för kort, men det var rart av dem att ta 200 mils omväg, t o r, för att hälsa på norrbottningarna. Antagligen var det sista gången vi träffades.
   Det har varit en dröm att få se vackra San Francisco. Nu är det för sent - jag får hålla till godo med bilder, filmer - och Google Maps. :)
   Kusiners barn är tremänningar. In English, second cousins.
   Kram tillbaka!

   Radera
 5. Hej och tack för din finurliga blogg...........jag ber att få tacka för mig men kommer att titta till din blogg ibland....................

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter nästan två datorfria dagar så fick jag nyss syn på din kommentar. Med onda aningar klickade jag in Mufflos blogg där mina aningar besannades. Marfa/Mufflo är borta. Jag kommer verkligen att sakna Mufflo-bloggen och dess fina humor, d.v.s. din.
   Jag blir glad om du fortsätter att titta in här hos mig ibland.
   Kram till dig och din familj.

   Radera