fredag 2 oktober 2015

HOSTA, FÄRGER OCH MISSISSIPPI

Förra veckan stod datorn oanvänd i fyra-fem dagar.
Den envisa förkylningen har inte bara gett hosta och snuva.
Den verkar också ha hindrat blogg-fantasin. 
Huvudet har inte kunnat komma på ett enda ämne att skriva om. Hjärnkontoret har ekat tomt och spöklikt. Värre än vanligt.
Kanske den uschliga hostan orsakar korsdrag och sveper iväg alla små grå.

Hostan, ja ... den tycks trivas alldeles ypperligt hos bloggerskan och i kväll har dessutom rinnsnuvan kommit tillbaka. En pappersnäsduk räcker ungefär 5-10 minuter. Vad ÄR detta??? Jag hade verkligen hoppats att jag skulle vara av med förkylningen vid det här laget.
Men nej då, nu verkar den vara inne på andra varvet. Hur som helst, nu säng-sover jag i alla fall efter de första fem nätternas fåtölj-sömn. Härligt!
 I tisdagsmorse vaknade jag vid femtiden och råkade se att det var en fantastisk morgonrodnad. Jag hämtade kameran, den lilla kompakta, och tog snabbt några bilder. Men så såg jag att färgerna stämde inte alls med verkligheten. Det blev vackert men blått, lila och rosa istället för rött, orange och gult.
Men när jag ändrade från "automatisk" till "solnedgång" (går bra även vid soluppgång) började färgerna bli mer verklighetstrogna. Det blev en väldig skillnad! Inget fel på färgerna i sig men översta bilden visar inte alls hur det såg ut. Ibland ljuger kameran alldeles förfärligt.
Ha en skön helg!
Och lyssna gärna på en gammal, bra låt från 1975.
Här lite data om gruppen.

4 kommentarer:

 1. Det var en envis infektion du fått. Bra ändå att den börjar ge med sig nu. Kameran ljuger allt som oftast tycker jag. Den tar urusla foton på mig. Fortsätt krya på dig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, förkylningen och jag strider varje dag om herraväldet. Men det är fortfarande både host och snyt. Egentligen vet jag ju att mina förkylningar oftast följer ett mönster - de har svårt att bestämma sig för om de ska ge sig, eller inte. Just nu är denna inne i "inte-fasen". Eller möjligen fas "kanske".
   Ja, kameror kan man inte lita på. Foton på mig blir också dåliga. Mycket mystiskt. ;)
   Önskar dig/er en fin helg.

   Radera
 2. Bloggar måste få gå på sparlåga ibland. Det är inte bara förkylning som rår för att gnistan inte alltid finns där. Man hittar inte alltid de rätta orden och då är det lika bra att vänta på inspirationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att blogga är så roligt men ibland fattas både inspiration och ämnen. Och speciellt om man inte mår helt bra. Men, som sagt, då är det bara att att ta ledigt och invänta blogglusten.

   Radera