torsdag 9 juni 2016

HÅLL I HATTEN

Här har vindarna förfärligt bråttom för närvarande.
Det blåser så det dundrar kring husknutarna emellanåt. Igår hade det någonstans blåst 28 m/s. Norröver togs en färja ur bruk sedan förarhytten blåst sönder och ramlat ner.
Det är inte nog med att det blåser, det ösregnar också.
Jag skulle gärna haft vindrutetorkare på flera av mina fönster. Världen utanför ser alldeles förvriden ut genom de regnblöta rutorna.
Temperaturen pendlar mellan 2 och 4 plusgrader.
Längre norrut har det snöat. Och det kan visst komma snöblandat regn även i mina trakter.
Nu håller man sig helst inne.
På eftermiddagen igår filmade jag den här videosnutten från balkongen.
Och denna filmsnutt tog jag senare på kvällen genom arbetsrummets fönster. Om ni kollar lite extra till höger bland de vajande grenarna så kan ni kanske skymta lamporna på "min" kära byggkran.
Bara den inte blåser omkull.
Tydligen är ungefär 10 000 av Vattenfalls elabonnenter utan ström och det är ju inte lätt för servicepersonalen att söka och åtgärda felen så länge det stormar så här. Träd faller över både ledningar och vägar. Men de får absolut inte falla över folk.

Jag hoppas att blåsten blåser bort. Snarast!
Nu räcker det!

10 kommentarer:

 1. Det verkar vara rena höststormen hos dig. Ser riktigt kallt ut. Och snö i juni på dina breddgrader är kanske inte helt ovanligt.
  Hoppas byggkranen står kvar.
  Här blåste det också igår och i natt. Och nu medan jag skriver detta har det blivit svalare. Så skönt att det inte är lika varmt som det varit.
  Håll i hatten! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har stormvindarna lugnat sig men fortfarande blåser och regnar det.
   Någon snö har jag inte sett och byggkranen står kvar - så alltid något att vara tacksam över. ;) Och jag är sååå glad att vi inte haft något elavbrott!
   Skönt att du fått svalare väder; ni har ju några grader "att ta av". :)
   "Lugnare" kramar!

   Radera
 2. Milda makter vilket oväder hos dig! Och här har jag gått och önskat bort värmen vissa dagar. Det har blivit lite svalare, men det märks fortfarande att det är sommar...solen skiner och det är lagom varmt i luften. Du får fälla upp ditt paraply. Har du tur kanske du blåser ner till Skåne? Jag lovar ta väl hand om dig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det för fel på LAGOM? Det frågar jag mig ofta. Mot helgen och början på nästa vecka ska vi få bättre väder med sol. Och varmare, vi behöver tina upp. Det behövs ganska många grader. Idag har vi haft ca 2-3 plus.
   Jag skulle gärna blåsa iväg till dig och besöka ditt fina Skåne. Jag tror vi skulle ha riktigt kul!
   Kram från norr!

   Radera
 3. Såg den där färjan på tv, det var hiskeligt. Och 2-4 grader - är det klokt det? Då har vi det rätt skapligt i Hjo förstår jag. Men vi behöver regn. Jodå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några varmgrader till skulle sitta fint. Men de ska visst komma framåt helgen. Regn kan Norrbotten exportera till Hjo! Och Öland! ;)

   Radera
 4. Oj oj! Vilket sabla väder ni verkar ha det, Inte kul alls. Här längtar vi efter regn - en natt eller två. Inte mer,tack!
  PS. Jag kom in från Pantertanten. Jag läste en kommentar från dig som var klockren och var tvungen att kolla läget här inne! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veiken! Och välkommen hit! Synd bara att norr bjuder på så uschligt väder just när du kommer på besök. ;) Men flera år har vi vunnit sommarens sol-liga. :) Så välkommen åter!
   Tack, vad kul att du gillade min kommentar! Nu ska jag kolla in din blogg!

   Radera
 5. Idag lyser solen med sin frånvaro, det är 6 grader plus och regnar. Elände! Vi vill ju alltid vinna solligan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För en stund sedan lyste solen med sin närvaro. I ungefär fem minuter. Men nu vet vi i alla fall att den finns kvar.

   Radera