onsdag 22 juni 2016

TAFATT FIX OCH TRIX

Igår laddade jag hem bildredigeringsprogrammet PhotoScape som två nöjda användare tipsade om. Det är gratis, har många kul finesser och verkar fungera bra.
Eftersom jag är nybörjare så har jag inte gett mig in i några avancerade saker än men fick i alla fall ihop ett kollage med fyra av mina kaffe- och tekoppar (och en liten försiktig ljusstråle i mitten). Och som ram blev det uppvikta hörn. Det ska bli kul att fixa och dona lite mer med bilderna framöver.
Kopparna har jag visat och skrivit om förr men jag tycker faktiskt att de duger att visa igen.
Och så passade "fyrklövern" så bra att sätta ihop till en bild.
Klickbar bild.
Är det någon som vill läsa mer om kopparna så kolla den här länken.
Ha en skön onsdag.

6 kommentarer:

 1. Kul när man hittar ett program som man trivs med och som är enkelt att förstå sig på. Jag har aldrig provat det du bestämde dig för utan använder det jag nämnde i min kommentar.
  Vackra kaffekoppar och fint arrangemang. :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag bara haft programmet någon dag och knappt hunnit testa det så blir det spännande att se hur vi kommer att trivas ihop. :)
   Jag tycker mycket om mina koppar men tyvärr är det inte så ofta de används. Här dricks ur muggar, i alla fall till vardags.
   Kram!

   Radera
 2. Jag är alldeles för oteknisk för att fixa sånt, tror jag, men det skulle vara så kul att kunna. Dina koppar är mycket vackra och det är kul när man får veta lite om bakgrunden. Visst borde man använda sina ärvda saker mer. Jag är nog lite dålig på det när det gäller porslinet, men annars försöker jag plocka fram gamla saker och ha med i inredningen. Ingen blir glad av att de ligger nerpackade. Kram fån soliga Skåne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inte oteknisk! Du fixar och trixar ju med allt möjligt pyssel. Jag tror du skulle klara bildfixet galant. Egentligen är det nog inte så svårt om man är intresserad. Det här bildprogrammet verkar vara rätt så överskådligt och begripligt. Men jag har ju bara "smånosat" på det, än så länge.
   Det mesta arvegodset står framme och används men porslinet samlar mest damm i skåpet. Samma sak med det icke-ärvda. ;)
   Onsdagen bjöd äntligen på sol här! Men midsommarhelgen ser inte alltför lovande ut.
   Sänder kram med norrbottniskt ljus!

   Radera
 3. Snygga koppar, men Annica jag har en stark känsla att de sällan kommer till användning. Så är det förresten hemma hos mig också och det ska jag ändra på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är länge sedan vi drack te här ur snygga koppar. Nu för tiden blir det ju mest mugg-drickning.

   Radera