söndag 19 juni 2016

TOM I BOLLEN

                       
SPORT! BLAHA!
Just nu ... fy fabian för fotboll!
Jag är så less på hur all sport breder ut sig i media. Nästan utan undantag får den skuffa undan alla andra program i både radio och TV, inte sällan får även nyhetssändningar flytta på sig.
Sedan flera år tillbaka består halva min morgontidning av sportsidor.
Jag funderar ofta på att säga upp min mer än 30-åriga prenumeration.
 Men jag gillar ju att ha min papperstidning.

För tillfället är det mer sport än vanligt — fotbolls-EM pågår i Frankrike och sportjournalisterna är naturligtvis alldeles till sig i trasorna. Det är försnack, mellansnack och eftersnack. Det är analyser och kommentarer i all oändlighet.

Min TV står ganska ofta mörk och bortglömd då de flesta tablåer är fullproppade med fotbollsrelaterat trams. Som tur är så har bloggerskan dels inspelade program och dels osedda DVD-filmer som säkert är betydligt roligare, intressantare och framför allt mer underhållande att se på än några killar som jagar en svart-vit boll.

(Bildmontagen här nedan är jag skyldig till.)
Så här ser varenda TV-ruta ut i dessa dagar.
Nej, fel! Så HÄR ser de ut eftersom alla numera har platt-TV.
Men tidningarna är sig ganska lika mot förr. Ja, förutom att de nu innehåller mer sport.
Med braskande svarta rubriker som får en att tro att något riktigt allvarligt har hänt.
Men när man närmare blicka
 så har Zlatan haft hicka
 eller i fingret en sticka.

I Sveriges Radios P4 låter det så här ...
T.o.m. TVs Rapport och Aktuellt är fyllda av fotbollsnyheter.
Är det inte målresultat och intervjuer så är det reportage om galningar, s.k. fotbollssupporters (?!), som bråkar och slåss på idrottsarenor och gator. Galningarnas energi räcker också till att allvarligt jäklas med motspelare, domare och fotbollsvärlden i stort genom att hänsynslöst kasta smällare, bomber och annat ner på planen, helt klart i syfte att skada någon i det andra laget, störa spelet och komma i media. Tala om att vara tomma i bollen.
Den här idiotin drabbar hela världen för det finns ju faktiskt nödvändigare och mer behjärtansvärda jobb för poliser, vakter och övrig personal att ägna sig åt.

Eftersom dessa "supporter"- hjärnor är helt tomma så finns det ju gott om plats för annat där — t.ex. ett överskott på testosteron och adrenalin. Naturen gillar inte tomrum så bulan de har ovanför axlarna måste ju fyllas med något. Synd att det inte är med vett och sans.
Som ni förstår så är denna bild ingen selfie.

Ha det gott — med eller utan fotboll!

10 kommentarer:

 1. Ha-ha! Jag som älskar fotboll. Hos oss är fotboll 8 timmar per dygn. Skämt åsido är det min hälft som gillar fotboll jag bara hör det ständiga ljudet från teven. Men det gör mig ingenting, jag ägnar mig åt det som är roligare som att laga mat och diska. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, jag har hört att du också sett några matcher. Svabba golv, ta ut soporna, tvätta bilen - allt är roligare än att se på sportsändningar. Ja, utom att torka fönster förstås. Då väljer jag fotbollen ... man kan ju sätta i hörselproppar och blunda.
   Ha det gott själv!

   Radera
 2. Jag är fullständigt ointresserad av sport, men mannen kollar ibland... Jag nöjer mig med att fråga vem som vann, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till Snaquesaligt! Kul att se en ny besökare.
   Vi verkar har precis samma inställning till sport. :)

   Radera
 3. Vilken tur du skrev att det inte var en selfie. Annars är TV:n bra som fotstöd nu när det ändå inte finns några vettiga program på den. Göran, som annars snarkar tidigt på kvällen, sitter nu framför rutan till sent, sent. Det är så sent att till och med deckarna har gått och lagt sig när TV:n äntligen blir fri från fotbollen. Vi som inte gillar sport borde få sänkt TV-avgift. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några fotbollsbilder sitter inte på mina väggar. Annars trippar jag givetvis omkring i liknande skor hela dagarna och vilar sedan fötterna mot TVn.
   En egen TV för kvällsdeckarna vore kanske nå´t? Vi som är ointresserade av sport borde absolut ha lägre TV-avgift. Och billigare prenumeration på dagstidningen.
   Må gott!

   Radera
 4. Här i USA verkar fotboll (den europeiska varianten) vara i stort sett okänd. Självklart finns det lag men här är American football den stora grejen. Och den engagerar stora delar av befolkningen. Michael försökte förklara för mig men jag hade jättesvårt att förstå reglerna. Annars har jag lärt mig tennis, fotboll och andra sporter på egen hand. Vet inte varför det är så annorlunda med just den amerikanska fotbollen.
  Det blir litet väl mycket av “det goda“ tycker jag när det är EM eller VM. Och i sommar tror jag det är OS i Brasilien.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vanlig" fotboll kallas väl för soccer i USA? Den amerikanska varianten verkar tuffare än vår fotboll. Det där med regler är en hel vetenskap i sig. ;)
   Det är mycket sport (fotboll!) ju nu i alla media. Och, som du skriver, sedan blir det OS i Brasilien. Jag säger bara: Ojojoj! :( Men naturligtvis blir jag ju glad när det går bra för Sverige.
   Kram!

   Radera
 5. Ja jo... Inte mycket till sportintresse här heller. Men jag har tänkt som såhär, att när männen inte längre kan/får jaga villebråd för sin och familjens försörjning, så jagar de boll istället. Det där med att jaga tror jag finns så djupt rotat i människans gener att det måste få utlopp någonstans. Alas. Jaga trasa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har säkert rätt! Boll, puck, käglor, måltavlor - ja, vad som helst som går att "jaga". Synd bara att "entouraget" ofta består av så många (säkert alkoholfyllda) tomskallar. Och speciellt inom fotbollen.

   Radera