måndag 27 november 2017

LYKTAN LYSTE UPP SVARTA FREDAGEN

I fredags hämtade jag ett efterlängtat paket på "Coop Posten".
En ny lykta som är som ett smycke i vardagsrummet.
Så snygg!
 
 Passar perfekt vid det "blå fönstret".
Med en blyg liten batteridriven ljusslinga.
---
Den "svarta fredagen" blev en ganska hektisk dag.
Jag hade två olika undersökningar inbokade på mitt sjukhus. Eftersom jag länge varit krasslig med förkylning och halsfluss så har jag fått boka om undersökningstiderna flera gånger.
Men nu skulle allt äntligen bli av.
Och mycket bussigt av personalen att jag fått närliggande tider samma dag. Så bra.
Först var det röntgen av min vänstra höft som börjar bli allt besvärligare när jag belastar den statiskt. Jag känner inte så mycket när jag sitter och går men om jag står stilla mer än 5-10 minuter så låser den sig och jag får ont och svårt att röra mig.
Med röntgen avklarad var det dags för nästa kroppskoll — ett arbets-EKG.
Jag kan verkligen inte skryta över min prestation på testcykeln.
Efter höstens alla krassligheter är konditionen usel. För att uttrycka det snällt.
Jag får väl höra om det kanske måste göras ett kompletterande test senare.
När jag var klar på sjukhuset bar det iväg till min vårdcentral nära hemmet. Där hade jag bokat in årets influensaspruta och en kontroll av hur sänkan låg till nu.
Den var ju svindlande hög när halsflussen slog till.

Tack och lov hade sänkan sjunkit till normalt värde. Jag har varit aningen orolig att det kunde vara något mer som fick den att rusa iväg så där högt. Det kändes bra att det inte var så.
Man vet ju aldrig när man börjar ha en kropp redo för soptippen.

Det har tagit två och en halv månad att bli kvitt höstens sjukdomar, även om jag faktiskt hostar lite fortfarande. På vårdcentralen sa man att det varit ovanligt många som dragits med långvarig hosta under de senaste månaderna.
Jodå, jag vet, jag är ju en av medlemmarna i den kraxande skaran.

När alla dessa hälsobestyr var avklarade kändes det bra att få hämta snygga lyktan, handla lite mat och sedan, väl hemkommen, krypa upp i TV-fåtöljen med lite gott på tallriken och fredagsmysa.

I eftermiddags var det dags för en ny tur till "Coop Posten" för att hämta ut ännu ett paket.
Julklappen till mig själv ... en ny dator!
Nu förväntar jag mig mer sprutt på både bloggande och surfande.
Det vore inte dumt om jag också blev lite spruttigare.

11 kommentarer:

 1. Mycket vackert sken från den där lyktan. Kan du inte sätta i ett USB-minne i datorn och spara över lite sprutt till dig själv? Jag hade också behövt lite extra. Troligtvis ska jag med snart göra ett arbetsprov. Vi kunde kanske gjort det ihop på en tandem. Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyktan är så snygg — jag blir glad varje gång jag tittar på den.
   Sprutt på USB-minne borde du ta patent på! :) Och vilken lysande idé det där med tandem!!! Tror du det fungerar trots att du är där och jag är här?
   Lev gott!

   Radera
  2. Vi kan väl trampa via nätet.....på Skype t.ex.

   Radera
  3. Måste skaffa Skype!

   Radera
 2. Vilken snygg lykta. Jag blir så sugen på att köpa en vacker lyckta till mig själv, men jag behöver så fruktansvärt mycket betänketid till inköp, så det lär väl aldrig bli. Njut av skönheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tills du har bestämt dig för att inhandla en lykta så kan du njuta av att beundra min snygging när du kommer hit på besök. ;)

   Radera
 3. Verkligen en fin lykta du köpt.
  Ser ut att passa perfekt.
  Jobbigt att du haft en så lång period med kraxande och och annat “tjafs".
  Så spännande med ny dator!
  Får man vara litet nyfiken och fråga vilken sorts dator du köpt?
  Jag planerar också att köpa en nyare dator relativt snart.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lyktan passar mycket bra vid mitt "blå fönster".
   "Flåset" är verkligen inte på topp efter alla veckor jag varit vissen.
   Idag har jag haft en datorkunnig person här som installerat den nya datorn. (Som jag nu skriver på.) Min gamla dator är drygt fem år gammal så den kan ju krascha vilken dag som helst. Bättre då att vara förberedd.
   Under veckan ska jag försöka få iväg ett mail till dig. Jag förstår inte hur dagarna kan försvinna så snabbt. :/
   Idag har vi haft 18-19 kalla grader. Burr!
   Kramar!

   Radera
 4. Vilken super snygg lyckta du har, tummen upp.
  Inte så konstigt att lilla hjärtat är trött när man varit sjuk en längre tid, men kondisen kommer väl så sakta tillbaka.
  Sköt om dig/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla som sett lyktan tycker den är jättesnygg. Kul! Jag har köpt den på nätet, från Småland.
   Hela kroppen är trött efter de vissna veckorna. Och nu är det alldeles för kallt för att vara ute. Förhoppningsvis blir det snart mildare. Men nej tack till varmgrader och regn. När snön har kommit ska det vara minus 5, sol och vindstilla. Önskeväder! :)
   Ha det fint så här i adventstid.

   Radera
 5. Jeg er Karem veldig glad for at jeg har blitt helbredet av (HERPES SIMPLEX VIRUS 2) med urtemedisinen til DR. AKHIGBE HERBAL CENTER, jeg har lidd av denne sykdommen de siste fire årene uten løsning før jeg kom over denne e-posten (drrealakhigbe@gmail.com) på internett av en urte-lege som har kurert så mange mennesker av herpesvirus med urte medisin, jeg velger også å gi ham en sjanse til å hjelpe meg, han fortalte meg hva jeg skal gjøre, og jeg gjorde det bra, og han sendte meg sin urtemedisin via Dhl-kurertjenester, og instruerer meg på hvordan jeg bruker det, følger jeg også hans instruksjon for bruk og han ber meg om å sjekke etter tre uker, og som jeg gjorde, til min største overraskelse, kom resultatet mitt ut som negativt, jeg er veldig glad for at det er noen som denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTRE som er klar til å hjelpe folk når som helst en dag. til alle leserne og seerne som tviler på dette vitnesbyrdet, slutter å tvile på det og ta kontakt med denne DR. AKHIGBE HERBAL CENTER og se om han faktisk ikke vil hjelpe deg. Jeg er ikke en dum person som jeg vil komme ut til offentligheten og begynne å si hva noen ikke har gjort for meg. Han er virkelig en flott mann, han også helbrede sykdommer leve HIV, kreft, som, herpes, kronisk sykdom, diabetiker, hjertesykdom, astma, epilepsi. etc kontakt ham nå. med sin epost: (drrealakhigbe@gmail.com) eller du kan kontakte ham +2348142454860
  nettside. https: drrealakhigbe.weebly.com

  SvaraRadera