fredag 24 november 2017

PÅ MED SKRIDSKORNA!

Jaha, det var ju väntat!
Snöfallet har övergått i regn! Och temperaturen har krupit upp till nollstrecket.
Under fredagen ska det visst bli ännu mildare, runt +4. Och regna. 
Nu blir det skridskoföre på vägarna. Och trottoarerna. Igen! Fy bubblan!
Vad ÄR det med vädret?
Den här mackapären sparar in en massa spadtag!
På med skrillorna! Eller stövlarna.
Och låna helst också en hockeymålvakts skyddsutrustning.

6 kommentarer:

 1. Jag avskyr när det är halt ute....både för bilkörning och promenerandes skull. Skridskor är ingen lösning för mig och det hade nog inte räckt med målvaktsutrustning heller. Det hade säkert varit någon fläck på kroppen som inte var skyddad. Innesittartiden lurar runt hörnet. Det gäller att smita ut när det ser ofarligt ut att gå. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk dig tjockaste madrassen. Med si-så-där 40-50 cm "stötdämpande" effekt. Tänk dig bloggerskan inrullad i den. Från topp till tå. Inte ens då skulle hon ge sig ut på skridskor.
   Jag tog några få steg igår på den ösregnstäckta isgatan, gick — med hjärtat i halsgropen!!! — till och från bilar. Det var det vidrigaste vädret på länge. När det gäller halka är `avskyr´ för snällt. Jag föredrar `hatar´.
   Ha det gott.

   Radera
 2. Just det där jojo-vädret på vintern är jobbigt.
  Halkan är hemsk tycker jag. Får trippa fram för att inte ramla. :)
  Så var det inte när jag var barn på 60-talet. Minns att vägarna inte sandades i Enebyberg utan vi åkte spark till skolan och snön låg länge och blev inte is.
  Dags antar jag för dig att ta fram “dubbarna". :)
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torsdagens snöstorm med -4° och fredagens ösregn med +3° och blåst måste ha varit väder som han med hornen fixade. Vädret passade exakt till Black Friday-temat. Fy fabian, det var hemskt för både bilister och gående! Bilarna nästan vattenplanade i Atlanten-pölarna efter vägarna och alla som använde apostlahästarna gjorde det med lårbenshals, ja hela skelettet, som insats.
   Dubbarna sitter fast på mina vinterkängor. Bra att alltid ha dem med.
   Idag lyser solen och det är ca -3°. Alltså fortfarande jättehalt för nu har gårdagens regn blivit till ytterligare ett lager is. Usch, usch, usch!!!
   Kramar från norr!

   Radera
 3. Jag gick ut i naturen idag för att tanka lite D-vitaminer. Underbart väder med stilla vind och sol. Men, men knöliga vägar, visserligen sandade, men nästan hopplösa att gå på. Såg ut som en gammal tant där jag vaggade fram med försiktiga steg. Kan ju också bero på att jag är en gammal tant.

  SvaraRadera
 4. Du är inte en gammal tant. Än. ;)

  SvaraRadera