torsdag 5 november 2020

MÅ DET BLI: YOU´RE FIRED!

... går till Amerikas 45:e president, D. Trump.
Må nu klockan vara slagen för honom som president. 
Denna narcissistiska, arroganta, ljugande, ohyfsade clown som under fyra år solkat ner presidentämbetet i USA. Låt världen slippa honom nu.
Jag tror det är många som håller tummar, tår (och andan) för att "Lady Liberty" får säga de orden.
Bla-bla-bla ...
Eftersom Trump tidigt utropade sig som segrare och anser att alla röster på Biden är valfusk så torde han inte frivilligt lämna Vita Huset om det slutligen blir Biden som vinner valet.
Det kommer nog att krävas poliseskort och handfängsel för att få ut Donald ur det ovala rummet.
Men visst måste man undra över att USA, detta stora land med nästan 330 miljoner invånare, inte har lyckats vaska fram lämpligare kandidater till presidentposten än två män vilkas bäst-före-datum passerades för länge sedan. DET är mycket, MYCKET märkligt.
Men egentligen är det ju helt obegripligt att någon människa överhuvudtaget vill ha det där jobbet.

6 kommentarer:

  1. I ärlighetens namn har amerikanarna inte mycket att välja mellan. Två gamlingar som borde ha vett att lämna plats åt en yngre förmåga. Tycker med det är konstigt att ingen yngre person kunnat vaskas fram......eller i varje fall en med hjärna och sunt förnuft. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. På något sätt ett amerikanskt fattigdomsbevis, men man kan väl säga att presidentkandidaterna 2020 passar bra ihop med hela det här usla året. :/
      USA skulle behövt en karismatisk och vettig utmanare som sopat golvet med Trumpen. Kennedy, Clinton och Obama hade alla stil och utstrålning.

      Radera
  2. Håller med om att USA inte har de bästa kandidaterna till presidentämbetet. En galen Trump och en trött Biden gör ingen entusiastisk. Trots detta föredrar jag den trötte men värdige 78-åringen. Biden lär vara närmast presidentposten just nu, men jag undrar om man orkar alla de 4 åren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill man väljas till världens mäktigaste jobb så bör man vara klok, ödmjuk, respekterad och inte alltför gammal. Skulle inte Biden orka så får USA sin första kvinnliga president. Det vore på tiden.

      Radera
  3. Jag är emot åldersdiskriminering, men nog vore det på sin plats med en gräns för hur gammal man får vara för så viktiga poster som att styra ett helt land!? Tycker också att USA:s röstningssystem är märkligt! När alla röster räknats borde det vara den som har flest röster som vinner! Men nog föredrar jag trötte Biden framför Trump. Och om han trillar av pinn, så får dom en kvinnlig president som samtidigt är betydeligt yngre. Inte för att jag önskar livet av karlen, men ponera...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kan bara hålla med dig i det du skriver. Biden är gammal men han har en yngre vicepresident och det bästa; hon är kvinna. USA:s valsystem är konstigt, det borde verkligen moderniseras. Mest röster = vinst.

      Radera