lördag 9 oktober 2021

EXPLOSIVT — OCH SEDAN SÖTCHOCK

 Igår kväll vid 23-tiden så exploderade någonting i en lägenhet på tredje våningen i ett hyreshus i Luleå.
Tryckvågen fick en del av väggen att skjutas ut ungefär en halv meter och bråte från den rasade ner över ingången till huset.
Polisen undersöker vad som orsakade explosionen men fyra personer är anhållna, tre män och en kvinna. De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Så småningom kommer vi förstås att få veta mer om vad som hänt.
Jag känner verkligen med alla oskyldiga människor som drabbas av samhällets lösspringande dårar.
Kriminella personer ska sitta bakom lås och bom så vanligt folk kan känna sig trygga. Som det nu är känns inte ens det egna hemmet helt säkert.
Det måste bli slut på daltandet med brottslingar.
Straffrabatter, ersättningar och annat trams ska bara inte finnas.
Det är naturligtvis offren som ska ha hjälp och stöd.
Man går ju i taket när man hör om en våldtäktsman som får över 800 000 kr för att man missbedömt idiotens ålder. Offret, en ung flicka, skulle däremot bara få runt 200 000. 
Det är som att säga: Kom till Sverige, här blir ni rikligt belönade om ni begår brott.

Men det är vårt mes-Sverige i ett nötskal. Vi bor i ett fantastiskt land, men när man hör sådana
tokigheter så börjar man fundera på om våra lagstiftare verkligen har alla hästar hemma
Sådana lagar måste ändras. Omedelbart!
Efter hussprängningarna och bränderna i bl.a. Göteborg och Gävle har jag inte kunnat undgå att fundera över när även den galenskapen ska sprida sig hit till den norra delen av Sverige. Den grova brottsligheten börjar alltmer likna en hemsk epidemi. Vårt lugna och trygga land har nu en förfärande statistik vad gäller värsta sortens brott.

Förr blev man väldigt chockad när det någon enstaka gång skedde ett mord. Men nu reagerar man istället på om det går en hel dag utan att någon blivit ihjälskjuten eller knivdödad.

Det är hemskt och upprörande att sjukvården, polisen, domstolarna, socialen, o.s.v. får lägga massor av tid och pengar på alla dessa galningar som inte har en enda vettig grå cell i tankebollen. Landets resurser borde få användas på bättre sätt.

Nej, nu är det lördagseftermiddag och jag ska försöka tänka på något trevligare.
Till exempel på vovvar. Varje dag brukar jag titta på en Youtubekanal som heter Shirosuki. Det är två killar på Malta som har Shiba Inu-hundar som är så fina. De har haft fyra valpkullar efter dem och valparna är sötare än socker. De ser ut som små nallebjörnar.
Och jag skrattar ofta högt åt de roliga texter (på engelskt "barnspråk") som film-fixar-hussen lägger till.

Tre bilder jag skärmklippt från kanalens videor.
Här finns en länk till Shiros och Sukis mycket populära kanal.
Om ni tittar, bered er på sötchock!


Hoppas ni har en skön helg.

6 kommentarer:

 1. Vi har väl redan haft en antal skjutningar häruppe också. Inte blir vi förskonade. Vad de fyra i lägenheten på Bergnäset hade för sig får vi väl veta så småningom. Hembränning eller annat pyssel med ämnen de inte behärskade.

  Det är sorgligt med all denna kriminalitet. Vad är det med folk? Skjuta, när man i stället kan vara snäll och hjälpa gamla damer över gatan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, skjutningar, våldtäkter, misshandel, stölder, ja, listan kan göras hur lång som helst även här uppe i norr. Men explosioner har nog inte varit många. Tydligen var den på Bergnäset inte terrorrelaterad utan troligen ett handhavandefel av något slag. Vi får säkert veta längre fram.
   Som det är nu vet jag inte om jag skulle våga ta emot hjälp över gatan. Man kanske istället knuffas framför en bil. :(

   Radera
 2. Kriminaliteten brer ut sig över hela landet. I lilla Åstorp är det snart vardagsmat. Man kan undra varför det blivit så, för straffen har inte varit så kännbara förr heller. Då är det betydligt roligare att kolla in östnosarna. Karm och ha det gott i norr. Idag har vi sol och ganska varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mindre samhällen borde verkligen vara förskonade från brottslingarnas framfart. Men ingenstans är det lugnt numera. Och politik-papegojorna (särskilt Löfven, tycker jag) upprepar ideligen hur mycket man gjort och gör. Men varför i all världen blir det då bara värre och värre?
   Nej, tacka vet jag gullepluttiga pälsklingar på Youtube! :)

   Radera
 3. Jaa, nog händer det hemska saker i vårt vackra land. Och det tråkiga är att det eskalerar hela tiden. Jag bor ju mitt emellan Västerås-Uppsala-Stockholm, vilket gör att många tvivelaktiga element dras hit. Bra läge för dom! Men visst måste det vara något fel med vår lagstiftning, som friar vid minsta tvivel, ger rabatter och ersättningar till dom som utför brotten, men låter brottsoffren klara sig på egen hand. Här i stan har det bara under den här sommaren varit fyra överfall på barn/ungdomar där man tar telefoner/bankkort/kläder, och dessutom misshandlar den överfallne, och brotten utförs av ungdomar. Hur tänker dom! Och jag undrar också om det inte är någon som märker när ens tonåring kommer hem med nya saker hela tiden. Neej hör ni, det här törs man inte tänka på för då blir man så otroligt ledsen och negativ. Kramen till dig och alla andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ofattbart hur kriminaliteten ökat i lilla Sverige. Och trots att det säkert görs en hel del för att komma till rätta med den så blir den ändå bara värre. Men, som jag skrivit förr, så är vi svenskar för mesiga för att riktigt ta i med hårdhandskarna. Jag är övertygad om att det behövs strängare lagar och hårdare straff och att polisen får större möjligheter att knäcka gängen. Det är alldeles för mycket gullande och daltande och — ve och fasa! — NÅGON kan ju bli kränkt. Verkar som våra nordiska grannländer tar i mycket skarpare mot brottsligheten har än vad vi gör.
   Med saknad och vemod tänker man tillbaka på sin egen barn- och ungdom och hur lugnt och tryggt det var. Visst hände det hemska saker då också men långt ifrån den omfattning som vi upplever nu.
   Kram i retur!

   Radera