tisdag 21 september 2010

VALDAGENS FÄRGER

En bild från valdagen - rött, grönt, gult och blått.
Foto: Anta Snaque
-
Valet är över. Svenska folket är förvånat, förargat, förvirrat. Ingen är riktigt nöjd och glad över valresultatet. Inget av blocken fick majoritet och det kan ställa till det. Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och får vågmästarroll. Kanske man borde tagit SD på allvar och låtit dem delta i debatter och utfrågningar. Låtit dem förklara sin politik och ta ansvar för sina åsikter. De hade behövt få mothugg och jag tror att de etablerade partiernas erfarna politiker skulle ha krossat SD:s argument till ynkliga sandkorn.
-
Öppna debatter och samtal mellan alla parter är speciellt viktiga i politiken. Låt oss nu bara hoppas att de två blocken på något vettigt och konstruktivt sätt kan sätta sig ner och diskutera eventuella lösningar. Alla vill vi Sveriges bästa. Det måste väl ändå finnas någon fråga där de flesta av partierna är lite eniga. Går det inte att börja där? Varför bara tala om och dra fram motsättningarna? Går det inte att hitta en minsta gemensam nämnare?
-
Jag vet, jag är politiskt naiv, men det skulle vara roligt uppfriskande att någon gång höra politiker från olika partier säga till varandra: "Där kan jag verkligen hålla med dig. Det ligger något i det du säger. Låt oss spinna vidare på det."
-
Skulle detta hända så riskerar åtminstone jag att ramla av stolen och slå mig fördärvad. Men... vaddå, jag tar risken.

1 kommentar:

  1. Vilken vacker höstbild! Märk väl att jag såg att bilden var tagen av bloggerskan herself. Det är ju inte alltid jag märker sådana detaljer.

    SvaraRadera